Γενικά θέματα 28 Μαΐου 2010

Ziraat: Ελληνικές τράπεζες εξετάζουν την πώληση θυγατρικών στα Βαλκάνια

Την έξοδο τους από τα Βαλκάνια εξετάζουν η ελληνικές τράπεζες όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη Τύπου στην Κων/πολη ο δ/νων σύμβουλος της Ziraat Bankasi, Can Akin Caglar, καθώς έχουν προσεγγίσει τη διοίκηση της μεγαλύτερης κρατικής τουρκικής τράπεζας, ζητώντας προσφορές για την εξαγορά των περιουσιακών τους στοιχείων στην περιοχή. Ο κ. Caglar σημείωσε ότι οι προσφορές έγιναν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών που προσφέρθηκαν ήταν μικρότερα απ’ αυτά της Ziraat.
bankingnews.gr

Ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να πουλήσουν θυγατρικές στην τουρκική Ziraat, αποκαλύπτει ο δ/νων σύμβουλος!

Ελληνικές τράπεζες προσέγγισαν τη διοίκηση της μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας, Ziraat Bankasi θέτοντας περιουσιακά στοιχεία “προς πώληση”, αποκάλυψε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Κων/πολη ο δ/νων σύμβουλος της Ziraat, Can Akin Caglar.

Σημειώνοντας πως “οι προσφορές έγιναν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό”, ο κ. Caglar σημείωσε πως “αυτό δεν είναι μία απόφαση που μπορείς να πάρεις πολύ γρήγορα”,

Όπως δήλωσε, “τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών που προσφέρθηκαν ήταν μικρότερα απ’ αυτά της Ziraat”.

Κάποιες ελληνικές και αυστριακές τράπεζες προετοιμάζουν την έξοδος τους απ’ τα Βαλκάνια, κάτι που αποτελεί «καλή ευκαιρία» για την Ziraat καθώς επιδιώκει επέκταση εκτός τουρκικών συνόρων, συμπλήρωσε.
isotimia.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube