Weather Icon

Ο Χριστοφοράκος αποζημίωσε … τη Siemens !

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, κατέβαλε το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση προς τη γερμανική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το Ντερ Σπίγκελ, σημειώνει ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε “φιλική διευθέτηση” του ζητήματος. “Οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι ο Χριστοφοράκος δωροδόκησε πολιτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα για να εξασφαλίσει συμβόλαια για τον όμιλο” Siemens, υπενθυμίζει το περιοδικό, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Από τα τέλη του 2008 η Siemens είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από τον Χριστοφοράκο, όμως η διαδικασία διακόπηκε. Πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας, όπως οι Κλάους Κλάινφελντ και Χάινριχ φον Πίρερ, είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς και έχουν ήδη δεχτεί να καταβάλουν αποζημιώσεις κατόπιν “φιλικής διευθέτησης”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube