Γενικά θέματα 21 Μαΐου 2010

“Η Τουρκία παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης μίας αμερικανίδας πανεπιστημιακού “

“Η Τουρκία παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης μίας αμερικανίδας πανεπιστημιακού “

Η Τουρκία παραβίασε την ελευθερία της έκφρασης μίας αμερικανίδας πανεπιστημιακού στην οποία απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα για τη στάση που είχε τηρήσει όταν δίδασκε στη χώρα, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Νόρμα Κοξ, που διαμένει στη Φιλαδέλφεια (ανατολικές ΗΠΑ), δίδασκε σε δύο πανεπιστήμια της Τουρκίας. Το 1986 απελάθηκε και της απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα για τις αναφορές που έκανε προς τους φοιτητές σχετικά με το κουρδικό και το αρμενικό ζήτημα.

Στην προσφυγή της ενώπιον του δικαστηρίου του Στρασβούργου, η Κοξ υποστήριξε ότι ουδέποτε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της στην Τουρκία για τις απόψεις που εξέφρασε.

Με την ίδια απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει την Τουρκία να καταβάλει στην Κοξ το ποσό των 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

iKypros
20/05/2010

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube