REAL TIME |

Weather Icon

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την τραυματισμένη Δημοκρατία μας

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την τραυματισμένη Δημοκρατία μας


του Σάββα Καλεντερίδη
Η Δημοκρατία μας έχει τραυματιστεί. Αυτή τη φορά όχι από Συνταγματάρχες, αλλά από τους ίδιους τους φαυλοκράτες πολιτικούς, που ασέλγησαν επί δεκαετίες στο ‘σώμα’ της Ελληνικής Δημκρατίας.
Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς χιλιάδες παραδείγματα της εγκληματικής δράσης των πολιτικών σε βάρος της χώρας και του λαού.
Θα αναφερθούμε σε δυο.
Το ένα, το πιο χαρακτηριστικό και επίκαιρο λόγω της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν, η καταστροφική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, που πέρα των άλλων, πρόσφερε στο ‘πιάτο’ το Αιγαίο στους Τούρκους. Ναι, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, βρέθηκε Έλληνας πρωθυπουργός (Σημίτης, με υπουργό εξωτερικών τον Θ. Πάγκαλο και τον νυν πρωθυπουργό τότε αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών), να συνυπογράψει τη Διακήρυξη της Μαδρίτης, το 1997, με την υποία η Ελλάδα αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και μάλιστα νόμιμα!

Ο λόγος;

Ήταν, λέει, ασφυκτικές οι πιέσεις της κυρίας Όλμπράιτ. (Ας φωνάξουν τώρα την κυρία αυτή να μας σώσει.)
Αυτήν ακριβώς τη διακήρυξη επικαλούνται εδώ και καιρό οι Τούρκοι για να δικαιολογήσουν το casus belli που συνεχίζει να ισχύει, παρά τα ΜΟΕ, αλλά και την πολιτική τους για μοίρασμα του Αιγαίου στα δυο, χωρίς να μας ‘δωρίζουν’ και το υπόλοιπο μισό οριστικά!

Τα υπόλοιπα, λίαν προσεχώς στις οθόνες της τηλεοπτικής αυτοκτονίας του έθνους μας.

Το δεύτερο παράδειγμα οι δηλώσεις του τρίτου τη τάξει της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, του κ. Πετσάλνικου.
Ο κ. Πετσάλνικος, ένας από τους συνυπεύθυνους της τραγωδίας Οτζαλάν (ως έστω και νεοφώτιστος υπουργός Δημόσιας Τάξης, τότε, ήξερε για το έγκλημα που συντελέστηκε και όχι μόνο δεν διαχώρισε τη θέση του, αλλά μετά την παράδοση συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σπίλωσης συνειδήσεων έντιμων ανθρώπων που ενορχήστρωσε η εγληματική συμμορία του τότε πρωθυπουργού που δρούσε μέσα στο κράτος), τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ακούει εμβρόντητος την ακύρωση του αγώνα της Ανεξαρτησίας και των λοιπών αγώνων του Έθνους και την υπουδούλωση της χώρας στα ξένα κέντρα, εξαγγέλει ανερυθρίαστα τις περικοπές των υπαλλήλων της βουλής, λες και πρόκειται για πολίτες μια ενδιάμεσης κατηγορίας μεταξύ των πολιτικών (αυτοί ήδη αποτελούν μια ξεχωριστή ‘τάξη’ προνομιούχων) και των απλών πολιτών-υπηκόων, που καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά τη φαυλότητα, την αθλιότητα, την έλλειψη αισθήματος ισονομίας και δικαίου και την ανεντιμότητα των πολιτικών, που μπορστά τους ακόμα και οι πιο ευρηματικοί γκάγκστερς φαντάζουν αρσακειάδες και μαθητευόμενα προσκοπάκια.
(Στο σημείο αυτό η ισωπέδωση ίσως μπορεί να αδικεί μερικούς, όμως δεν ξέρουμε κανέναν πολιτικό μέχρι στιγμής που κατήγγειλλε ανοικτά τις σκαδναλώδεις ρυθμίσεις που ισχύουν τόσα χρόνια για τους βουλευτές. Αν αδικούμε κάποιους, ζητούμε ειλικρινά συγνώμη)
Μπορεί να επικαλούνται κάποια επιχειρήματα για το διαχωρισμό των υπαλλήλων της βουλής από τους υπόλοιπους πολίτες, όμοια με τα επιχειρήματα που επικαλούνταν τόσα χρόνια και μας αποκοίμισαν ή μας κατέστησαν συνενόχους στο έγκλημα διαρκείας που διέπραξαν, φαληρίζοντας αυτήν την πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό και οικονομικούς πόρους χώρα.
Αυτό, όμως, που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί άμεσα, είναι να προστατέψουν και να ανακτήσουν το κύρος της πολιτικής που οι ίδιοι πλήγωσαν τόσο βαριά, καταργώντας άμεσα τα προνόμια των βουλευτών (σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότησή τους, πολυτελή αυτοκίνητα, επιστημονικοί σύμβουλοι με τους οποίους σαν κοινοί απατεώνες μοιράζονται -όσοι το κάνουν- τις αποδοχές τους κάτω από το τραπέζι και άλλες αθλιότητες που τραυματίζουν τη Δημοκρατία μας) και των υπαλλήλων της βουλής.
Πρέπει να το κάνουν άμεσα, γιατί το κύμα της λαϊκής οργής είναι τεράστιο και καυτό σαν λάβα. Και το κύμα αυτό δεν κάψει μόνο τους ίδιους, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

-Πετσάλνικος: Περικοπές σε βουλευτές & υπαλλήλους
Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν το παράδειγμα και να ηγηθούν της επίπονης προσπάθειας που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες για την έξοδο από την κρίση.
“Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή την ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας” είπε ο κ. Πετσάλνικος και πρόσθεσε ότι “οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι (σ.σ. της Βουλής) θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση“.

Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι για τους βουλευτές:

-Δεν θα καταβάλλονται επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας

-Μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης, πέραν της προηγούμενης απόφασης για μειώσεις 12%.
Η απώλεια εισοδήματος για τους βουλευτές από την περικοπή των αποδοχών τους υπολογίζεται στα 13.000 ευρώ περίπου, καθώς η μηναία μικτή αποζημίωσή τους αγγίζει τις 6.500 ευρώ, περιλαμβανομένων των επιδομάτων γραφείου και ταχυδρομικών τελών.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι:

-Ισχύουν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας
-Μειώνονται κατά 8% τα κοινά για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδόματα, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής
-Μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης
-Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα “έκτακτης αποζημίωσης”, πέραν του 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000 ευρώ και 17% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ που αποφασίστηκε τον Μάρτιο, έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%.
Για τον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, κατά τον κ. Πετσάλνικο θεωρούνται επίδομα κι έτσι η περικοπή τους περιορίζεται σε ένα 8% επιπλέον, όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα για όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube