REAL TIME |

Weather Icon

Ευρωπαϊκή προθεσμία για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία

Προθεσμία δύο εβδομάδων έδωσαν οι Ευρωπαίοι στους αλβανούς ηγέτες για να διευθετήσουν την πολιτική κρίση που έχει αποσταθεροποιήσει τη χώρα εδώ κι ένα χρόνο δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντι Ράμα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ο κ. Ράμα συναντήθηκαν χθες στο Στρασβούργο υπό την αιγίδα του αρμόδιου για τη διεύρυνση ευρωπαίου επίτροπου Στέφαν Φουλ καθώς και με άλλους εκπροσώπους της Ε.Ε. σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Αλβανίας. Η συνάντηση που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες “δεν κατέληξε σε συμφωνία αλλά τα πράγματα προχώρησαν αρκετά” τόνισε ο κ. Ράμα, προσθέτοντας ότι “οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν υπό την υψηλή εποπτεία της ευρωπαϊκής κοινότητας”.

Υπό τις ισχυρές πιέσεις της διεθνούς κοινότητας η αλβανική αντιπολίτευση τερμάτισε τη διάρκειας δύο εβδομάδων απεργία πείνας στην οποία μετείχαν 200 άτομα μεταξύ των οποίων 22 βουλευτές έξω από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης.

Οι αλβανικές αρχές μέχρι σήμερα απορρίπτουν το αίτημα της αντιπολίτευσης για νέα καταμέτρηση των ψήφων της 28ης Ιουνίου με το αιτιολογικό ότι αυτό πρέπει να αποφασιστεί μόνο από τη Δικαιοσύνη.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε., Κάθριν Αστον και ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Φουλ δήλωσαν ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία. “Η ΕΕ ανησυχεί σοβαρά για το πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η κρίση συνολικά στη λειτουργία της χώρας”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δύο εκπρόσωποι της Ε.Ε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube