Weather Icon

Συνεχείς τουρκικές επιδρομές των Τούρκων κατά Κούρδων στο βόρειο Ιράκ

Συνεχείς τουρκικές επιδρομές των Τούρκων κατά  Κούρδων στο βόρειο Ιράκ

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ιράκ Μουράτ Ozcelik συναντήθηκε με τον Μασούντ Μπαρζανί, επικεφαλής της Κουρδικής περιφερειακής διοίκησης στο βόρειο Ιράκ πρίν τρείς ημέρες ,η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Μπαρζανί στην πόλη της Salahaddin.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της κουρδικής διοίκησης, καθώς και οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις αποτέλεσαν μαζί με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μετά τις γενικές εκλογές στο Ιράκ και την προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης θέματα της ημερησίας διάταξης.

Το γεγονός ότι η περιφερειακή διοίκηση του Βορείου Ιράκ παραμένει σιωπηλή δείχνει ότι συζητήθηκε το θέμα του βομβαρδισμού των θέσεων των κούρδων μαχητών του PKK και εξασφαλίστηκε η σιωπηρή συγκατάθεση της.

Την ίδια στιγμή το Ιράν και η Τουρκία προετοιμάζονται συστηματικά για την ανάληψη κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κούρδων ανταρτών του Λαικού Στρατού HPG και των μαχητών μελών του PJAK

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο Βόρειο Ιράκ στην περιοχή του Κουρδιστάν με πυροβολικό αλλά και από αέρος από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα.Συνέπεια των βομβαρδισμών πολλά κουρδικά χωριά έχουν εκκενωθεί από τους κατοίκους τους.

Δεν υπάρχουν ειδήσεις για θύματα μεταξύ των Κούρδων ανταρτών.
firatnes.com,http://www.worldbulletin.net

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube