Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Μαΐου 2010

Ιράν: Το πολεμικό αεροσκάφος του πέταξε πάνω από αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Ιράν: Το πολεμικό αεροσκάφος του πέταξε πάνω από αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Ο ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί, αρχηγός του ιρανικού πολεμικού ναυτικού δήλωσε σήμερα ότι ιρανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από αμερικανικό αεροπλανοφόρο το οποίο και κινηματογράφησε, πριν από δυο εβδομάδες στον Κόλπο, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
“Ενα αεροσκάφος F27 του πολεμικού ναυτικού πέταξε πάνω από το αεροπλανοφόρο και το κινηματογράφησε. Παρά τις διαμαρτυρίες του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου, απαντήσαμε ότι έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε”, δήλωσε ο ναύαρχος Σαγιαρί. “Τα αμερικανικά πλοία πλέουν στα διεθνή ύδατα και το ιρανικό πολεμικό ναυτικό έχει το δικαίωμα να αναγνωρίζει τα πλοία που πλέουν στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Στις 29 Απριλίου, ένας αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι “στις 21 Απριλίου ένα ιρανικό αεροσκάφος F27 που πετούσε στο διεθνή εναέριο χώρο, πλησίασε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Eisenhower, το οποίο επέστρεφε από επιχείρηση ρουτίνας στη Θάλασσα του Ομάν”. Ο αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος πλησίασε περίπου στα 900 μέτρα το αεροπλανοφόρο και ότι πετούσε στην περιοχή επί είκοσι λεπτά. Διευκρίνισε ακόμη ότι “ιρανικά αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις ρουτίνας πάνω από τα αμερικανικά πλοία στον Κόλπο χωρίς να προκαλούνται επεισόδια”.

Ο ναύαρχος Σαγιαρί δήλωσε εξάλλου ότι το ιρανικό πολεμικό ναυτικό αρχίζει σήμερα γυμνάσια στον Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν, σε διάστημα λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά τα γυμνάσια που πραγματοποίησαν στον Κόλπο οι Φρουροί της Επανάστασης. Ο ναύαρχος Σαγιαρί τόνισε ότι τα γυμνάσια θα επιδείξουν την αμυντική ικανότητα του ναυτικού, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό αραβόφωνο δορυφορικό κανάλι Αλ Αλάμ.

Στη διάρκεια των ναυτικών ασκήσεων που πραγματοποίησαν από τις 22 ως τις 25 Απριλίου οι Φρουροί της Επανάστασης δοκιμάστηκαν πύραυλοι και ένα νέο ταχύπλοο ικανό να καταστρέφει εχθρικά πλοία.

iKypros
04/05/2010

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube