Weather Icon

Επιστολή στον Αυστραλό πρωθυπουργό για την ελληνική γλώσσα

Επιστολή στον Αυστραλό πρωθυπουργό για την ελληνική γλώσσα

http://www.greekcommunity.com.au/index2.html

Με επιστολή του προς τον Κέβιν Ραντ, ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμπεριλάβει την ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Ενιαίο Πρόγραμμα Παιδείας ως «γλώσσα προτεραιότητας».

Ο κ. Μπράμπι σημειώνει στη δισέλιδη επιστολή του ότι στην πολιτεία του (στη Βικτώρια) ζει το 50% των γεννημένων στην Ελλάδα Αυστραλών πολιτών, η ελληνική είναι μια από τις τέσσερις κορυφαίες γλώσσες της Βικτωριανής Σχολής Γλωσσών και οι Έλληνες έχουν να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή προσφορά προς την Αυστραλία.

Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, με επιστολή της στην ομογενή βουλευτή Τζένη Μικάκου, αναφέρει πως αναγνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ελληνική γλώσσα, αλλά καταλήγει υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές εισηγήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια επιτροπή ACARA, που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.
enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube