REAL TIME |

Weather Icon

“Ακροδεξιός” ευρωβουλευτής πυροδοτεί εντάσεις στην συνάντηση Τουρκίας-ΕΕ

“Ακροδεξιός” ευρωβουλευτής πυροδοτεί εντάσεις στην συνάντηση  Τουρκίας-ΕΕ

H 64η σύνοδος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας σημαδεύτηκε από εντάσεις την Τρίτη το βράδυ μετά από την σκληρή και επικριτική επίθεση του Ολλανδού πολιτικού μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Barry Madlener,του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) πρός τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς όσο και απο την αντιπαράθεση του με τον Κύπριο Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς απαντούσε σε ερωτήσεις της επιτροπής, όταν Barry Madlener, σηκώθηκε τον διέκοψε και του ανέφερε ότι αν σήμερα γινόταν δημόψήφισμα στην Ολλανδία για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. το όχι θα λάμβανε ποσοστό 80%.Αναφέρθηκε επίσης επικριτικά στο γεγονός ότι αναγνωρίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και ότι ο πραγματικός φίλος της Τουρκίας είναι δικτάτορας του Ιράν πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Αναμέτρηση» Κύπριου ευρωβουλευτή και του Τούρκου υπ. Επικρατείας
Ρητορική αναμέτρηση υπήρξε στη διάρκεια της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Τουρκίας – Ε.Ε. μεταξύ του Κύπριου ευρωβουλευτή, Τάκη Χατζηγεωργίου, και του Τούρκου υπουργού Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς.«Κατέχεται το μισό μιας χώρας-μέλους της Ε.Ε.», είπε ο Κύπριος ευρωβουλευτής στον κ. Μπαγίς και αναρωτήθηκε ρητορικά: «Τι φοβάστε; ότι αν φύγουν τα στρατεύματα από την Κύπρο οι Ελληνοκύπριοι θα επιτεθούν να σκοτώσουν τους Τουρκοκύπριους;»

«Εσείς και η πολιτική σας είσαστε το εμπόδιο στην απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο», απάντησε ο Τούρκος υπουργός. «Εσείς καταψηφίσατε το σχέδιο Ανάν. Αν είχατε πει «ναι», θα είχαν φύγει τα στρατεύματα από το νησί!», είπε.
Today’s Zaman,kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube