REAL TIME |

Weather Icon

Το Τουρκμενιστάν θα κατασκευάσει χωρίς τη Ρωσία τον αγωγό «Ανατολή-Δύση»

Το Τουρκμενιστάν θα κατασκευάσει χωρίς τη Ρωσία τον αγωγό «Ανατολή-Δύση»

Το Τουρκμενιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προωθήσει μόνο του την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «East-West», με τον οποίο θα μεταφέρονται τα πλούσια κοιτάσματά του, ένα σχέδιο 1,5 δισ. δολαρίων στο οποίο η Ρωσία ευελπιστούσε πως θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο.

«Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουμε την κατασκευή του νέου αγωγού Ανατολή- Δύση με ίδια έξοδα» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ουδέτερο Τουρκμενιστάν.

«Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα συνδέει τις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου συγκεντρώνονται τα πλουσιότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου, με τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές του Τουρκμενιστάν στο κέντρο και κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας» ανέφερε.

Ο Μπερντιμουχαμέντοφ υπέγραψε διάταγμα που εξουσιοδοτεί την κρατική εταιρεία ενέργειας Turkmengaz να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τον αγωγό, του οποίου η ετήσια δυνατότητα μεταφοράς θα ανέρχεται σε 30 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, προσθέτει η εφημερίδα.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και η λειτουργία του προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2015.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube