Γενικά θέματα 20 Μαΐου 2010

Τουρκική αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ

Είκοσι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα στόχους Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο NTV. Η επιδρομή έπληξε περίπου 50 στόχους των ανταρτών στην κοιλάδα Ζαπ , στην περιοχή Χαρκούρκ, πρόσθεσε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Στις επιχειρήσεις που διήρκεσαν όλο το πρωί μετείχαν 20 τουρκικά μαχητικά , και επλήγησαν 50 στόχοι των Κούρδων του Ιράκ.Πηγές των Κούρδων ανταρτών αναφέρουν ότι δεν υπέστησαν καμιά απώλεια απο την δράση της τουρκικής αεροπορίας.

Μια ομάδα απο ισραηλινούς πραγματοποίησε επίσκεψη στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, στο Νότιο Κουρδιστάν μεταξύ των περιοχών Σιρνάκ και Χακάρι απο τις 12 έως τις 17 Μαΐου κατόπιν αιτήσεως των Τούρκων.Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία ήταν τετραμελής (ένας μηχανικός,δύο στρατιωτικοί και ένας πολίτης) συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με τις νέες θέσεις που δημιουργεί ο Τουρκικός στρατός στο Νότιο Κουρδιστάν.Οι Τουρκοι συνεχώς μεταφέρουν και νέες δυνάμεις καθώς και μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια νεκρή ζώνη ακτίνας 250 χλμ.

O Λοχίας της στρατοχωροφυλακής Dersim Erman Aydin ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση Κούρδων μαχητών του PKK στην επαρχία Τουντσελί υπέκυψε στα τραύματα του μετά απο νοσηλεία 2ο ημερών και η κηδεία του θα γίνει στην Προύσα.

ΕΞΠΡΕΣΣ, FIRATNEWS.COM

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube