Weather Icon

Δεν έγινε καμιά διαπραγμάτευση. Όλα έγιναν καθ’ υπαγόρευσιν.

Το γράφω για άλλη μια φορά για να διαβαστεί απ’ όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Η αλητεία της κυβερνώσας παράταξης δεν περιορίζεται μόνο στην ιστορία γιατί όλα όσα αναφέρονται σε ένα βαθμό είναι ιστορία. Υπάρχουν έντεχνες διαρροές για δήθεν «μάχη» που έδωσε ο πρωθυπουργός για να κρατηθούν τα δώρα του ιδιωτικού τομέα. Ο απαράβατος κανόνας με τον οποίο λειτουργεί το ΔΝΤ είναι πως δεν ενδιαφέρεται για κανονιστικούς όρους στην μισθοδοσία του ιδιωτικού τομέα. Αντίθετα ενδιαφέρεται για την κατά το δυνατό απελευθέρωση των μισθών από κανονιστικούς
όρους και από την πρώτη κουβέντα που έκαναν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ με τον πρόεδρο του ΣΕΒ πριν αρκετές μέρες έμαθαν από πρώτο χέρι πώς οι βιομήχανοι θέλουν να δίνουν αυτές τις παροχές στους εργαζομένους τους θεωρώντας πως δεν επιβαρύνεται ουσιαστικά η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους. Από αυτή την κουβέντα με τον κ. Δασκαλόπουλο (υπάρχει το σχετικό ρεπορτάζ εκείνων των ημερών) και μετά οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ δεν θα είχαν λόγο να συνεχίσουν μια τέτοια συζήτηση και μάλιστα με την κυβέρνηση η οποία απελευθέρωσε εδώ και δύο δεκαετίες τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα. Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες όμως επειδή έχουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε χαχόλους συντηρούσαν ένα κλίμα «ήξεις, αφήξεις» όσον αφορά τα δώρα και τις μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα μόνο και μόνο για να εξάρουν την υποθετική διαπραγματευτική στάση του πρωθυπουργού.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.
ΌΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ.
Οι όροι ήταν προδιαγεγραμμένοι και όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αφορούν και θα αφορούν (γιατί πρέπει να περιμένουμε σειρά από μέτρα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα) κατ’ εξοχήν το δημόσιο και την απελευθέρωση των αγορών.
Αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα μικρότητας και αλητείας της κυβερνώσας παράταξης που ενώ γνωρίζει την κατάσταση λέει ψέματα ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη. Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να διακρίνει το ψέμα αυτών που τον έβαλαν σ’ αυτή την κατάσταση και να μην είναι πλέον ευκολόπιστος. Θυμηθείτε την στάση τους στις εκλογές και συντρίψτε τους αυτούς που υποτιμούν με αυτό τον επαίσχυντο τρόπο την νοημοσύνη μας.-

Ελευθέριος Β.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube