Weather Icon

«Να απαγορευτεί η μπούρκα από την Ε.Ε.»

«Να απαγορευτεί η μπούρκα από την Ε.Ε.»

Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και μέλος των Ελευθερων Δημοκρατών της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν ζήτησε σήμερα την απαγόρευση της μπούρκας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή» δήλωσε η Κοχ-Μερίν στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Βέλγοι βουλευτές, σε μια πρώτη ψηφοφορία, ενέκριναν την απαγόρευση της μπούρκας ενώ στη Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευσή της μέσα στον Μάιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, προειδοποίησε σήμερα για αντιδράσεις από το Πακιστάν, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, αν υιοθετηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Την αντίδραση τους στην απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμασιών έχουν εκφράσει εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων καθώς και ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube