Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 19 Μαΐου 2010

Επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στο Αφγανιστάν εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν

Επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στο Αφγανιστάν εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν

Αιφνιδιαστική επίθεση εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αντάρτες Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κατά της αεροπορικής βάσης Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ, ανακοίνωσε η Συμμαχία.

Από την ανταλλαγή πυρών, που έχει πλέον τερματιστεί, τραυματίστηκαν επτά συμμαχικοί στρατιώτες, όλοι Αμερικανοί, ενώ σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε αντάρτες.

Η επίθεση άρχισε στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) όταν οι φρουροί εντόπισαν ύποπτα άτομα σε αυτοκίνητο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας από τους δράστες πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

Αναφέρεται ότι καταστράφηκε ένα βοηθητικό κτίριο.

Την Τρίτη, έξι στρατιώτες της δύναμης της ISAF, πέντε Αμερικανοί και ένας Καναδός, σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Καμπούλ. Στην ίδια επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 πολίτες.

Άλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας, σε μία από τις περισσότερο αιματηρές μέρες για τον στρατό των ΗΠΑ.

Την ευθύνη και για τα δύο περιστατικά ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, γεγονός που δείχνει, εκτιμούν οι αναλυτές, ότι είναι σε θέση να πραγματοποιούν χτυπήματα κατά καλά φυλασσόμενων συμμαχικών στόχων, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube