Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Μαΐου 2010

Νέο τουρκικό λόμπι στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με τη Χουριέτ

Νέο τουρκικό λόμπι στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με τη Χουριέτ

Σε σημερινό άρθρο της με τίτλο «Στην Ουάσιγκτον δημιουργείται νέο τουρκικό λόμπι» η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αναφέρεται στην επιρροή που ασκούν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί στις ΗΠΑ, προκειμένου να στηρίξουν τις τουρκικές θέσεις και επί του παρόντος να αποτρέψουν την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων ως «γενοκτονία».

Αναφορά γίνεται στη “νέα ομάδα προώθησης των τουρκικών συμφερόντων” η οποία θα “εργαστεί” κατά κύριο λόγο για να αποτραπεί η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Στόχος είναι ο αριθμός των μελών των τουρκικών οργανώσεων να αυξηθεί έως το τέλος του έτους, είτε πρόκειται για Αμερικανούς τουρκικής καταγωγής, είτε για Αμερικανούς πολίτες, ενώ γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την ενίσχυση του έργου του νέου αυτού λόμπι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube