Γενικά θέματα 27 Μαΐου 2010

Τέσσερις κούρδοι αντάρτες νεκροί από τον τουρκικό στρατό

Τέσσερις κούρδοι αντάρτες νεκροί από τον τουρκικό στρατό

Τέσσερις κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας στη διάρκεια αιματηρών επεισοδίων με τον τουρκικό στρατό, ανακοινώθηκε από τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Οι μάχες ξέσπασαν νωρίς το πρωί στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Τούντσελι όπου ο τουρκικός στρατός επιχειρεί επί μεγάλο διάστημα κατά των κούρδων ανταρτών μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ, εκτός νόμου στην Τουρκία), σύμφωνα με ανακοίνωση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού στρατού.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατασχέθηκαν έγγραφα, φορητός υπολογιστής,φωτογραφική μηχανή,τέσσερα αυτόματα όπλα, δέκα χειροβομβίδες και πολλά πυρομαχικά.

Οι νεκροί Kούρδοι αντάρτες πιθανολογείται ότι είναι μέλη της ίδιας ομάδας η οποία επιτέθηκε εναντίον περιπολίας του τουρκικού στρατού στην πόλη Nazimiye της επαρχίας Τουντσελί στις 30 Απριλίου μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 Τούρκων στρατιωτών.

To κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF κάνει λόγο για συγκρούσεις κοντά στην πόλη της Nazımiye και στις αγροτικές περιοχές της στις οποίες μετείχαν 2 ελικόπτερα τύπου Cobra και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.Αναφέρει επίσης ότι υπήρξε κίνηση ασθενοφόρων προς την περιοχή αυτή και ότι το HPG δεν έχει σχολιάσει την είδηση ότι τέσσερις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την σύγκρουση.

nooz.gr,milliyet,firatnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube