Weather Icon

Τα ελληνικά αιτήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Τα ελληνικά αιτήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Την έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία παρουσίασε στο πλαίσιο του Μηχανισμού Περιοδικής Αξιολόγησης των Κρατών (UPR) του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, αντιπροσωπεία της Τουρκίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τζεμίλ Τσισέκ.

Ελβετία: Η Τουρκία κατέθεσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Παρέμβαση εκπροσώπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ

Την έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Περιοδικής Αξιολόγησης των Κρατών (UPR) του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, αντιπροσωπεία της Τουρκίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τζεμίλ Τσισέκ.

Εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ στην παρέμβασή του συνεχάρη την τουρκική κυβέρνηση για τις προσπάθειες που έχει κάνει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τις πρόσφατες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, και ζήτησε από την Τουρκία: Να επιτρέψει στα παιδιά των Ελλήνων πολιτών, που εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη, να φοιτούν στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής μόνον τα παιδιά των υπαλλήλων του Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη επιτρέπεται να φοιτούν σε αυτά.

Να άρει τις επιφυλάξεις της και τις δηλώσεις, που έχει επισυνάψει στο άρθρο 22 της Διεθνούς Σύμβασης για την εξάλειψη Κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων, για τον εδαφικό περιορισμό στην εφαρμογή της Σύμβασης.

Να λάβει μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση εχθρικής συμπεριφοράς κατά ατόμων που ανήκουν σε μη μουσουλμανικές μειονότητες, με προγράμματα επιμόρφωσης των δικαστών, των σωμάτων ασφαλείας και των δημόσιων λειτουργών.

Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μη μουσουλμανικές θρησκευτικές κοινότητες, (όπως η απαγόρευση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης), και των προβλημάτων που αφορούν το δικαίωμα των ιδιοκτησίας, (όπως τις ιδιοκτησίες των Ελληνορθόδοξων Ιδρυμάτων, που έχουν κατασχεθεί από το κράτος και πουληθεί σε τρίτα μέρη).

Να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, όπως για παράδειγμα την απόφαση που αφορά το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τις αποφάσεις που αφορούν σε πολλές παραβιάσεις άρθρων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κατεχόμενη Κύπρο.

Να επιστρέψει τις ιδιοκτησίες των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο, που απαλλοτριώθηκαν για υποτιθέμενους σκοπούς, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.ΝΟΟΖ.GR,ΕΞΠΡΕΣΣ
*Παρακαλείται θερμά ο Εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ στην επόμενη παρέμβαση του να συγχαρεί την τουρκική κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα των αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube