Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Μαΐου 2010

Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά νόμου μετανάστευσης

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις ΗΠΑ κατά του νόμου για τη μετανάστευση, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Αριζόνα και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 70 πόλεις, ενώ οι οργανώσεις των ισπανόφωνων κινητοποιούν τον πληθυσμό, να ζητήσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση σε εθνικό επίπεδο.Ο νόμος της Αριζόνας ποινικοποιεί τον μετανάστη που δεν φέρει χαρτιά και ζητεί από την αστυνομία να καθορίσει αν οι πολίτες βρίσκονται στη χώρα με νόμιμο τρόπο. Η κυβερνήτρια της πολιτείας Τζαν Μπριούερ επικύρωσε με την υπογραφή της τον επίμαχο νόμο και αναμένεται ότι θα οδηγήσει την πολιτειακή κυβέρνηση σε σύγκρουση με την ομοσπονδιακή του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία αντιτίθεται στο μέτρο.

Ο νόμος, από τους σκληρότερους στις ΗΠΑ, απαιτεί από τους νόμιμους μετανάστες να έχουν μαζί τους συνεχώς έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους και ότι διαθέτουν άδεια παραμονής και εργασίας, ενώ υποχρεώνει αστυνομικούς να ελέγχουν την ταυτότητα υπόπτων ως λαθρομεταναστών ακόμα και εάν δεν είναι ύποπτοι για τη διάπραξη κάποιου αδικήματος.Πολλές λατινοαμερικανικές χώρες που έχουν τα προξενεία τους στο Λος Αντζελες, διαβεβαίωσαν τους υπηκόους τους που ζουν στην Αριζόνα ότι θα τους στηρίξουν.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube