Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 16 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΄΄OCEAN SHIELD΄’ ΣΤΗ Φ/Γ ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΄΄OCEAN SHIELD΄’  ΣΤΗ Φ/Γ ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄

Ο Τακτικός Διοικητής της Επιχείρησης ΄΄OCEAN SHIELD΄΄ του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της πειρατείας στον κόλπο του Adden, επισκέφθηκε την Φρεγάτα ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄ και συνεχάρη προσωπικά τους Έλληνες Αξιωματικούς και το πλήρωμα για τις τελευταίες επιτυχίες του πλοίου κατά των πειρατών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ 29
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Αρ. Ανακ.29 /2010 Αθήνα, 14 Απρ 2010
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΄΄OCEAN SHIELD΄΄
ΣΤΗ Φ/Γ ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄

Ανακοινώνεται ότι, στις 13 Απρ 2010, ο Τακτικός Διοικητής της Επιχείρησης ΄΄OCEAN SHIELD΄΄ του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της πειρατείας στον κόλπο του Adden, επισκέφθηκε την Φρεγάτα ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄.

Ο Τακτικός Διοικητής συνεχάρη προσωπικά τους Έλληνες Αξιωματικούς και το πλήρωμα για τις τελευταίες επιτυχίες του πλοίου κατά των πειρατών. Επιπλέον υπογράμμισε ότι η Φ/Γ ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄ αποτελεί αυτή τη στιγμή το πλοίο με τη μεγαλύτερη συνδρομή και εμπειρία στις επιχειρήσεις κατά των πειρατών.

Η Φ/Γ ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄ από 14 Ιαν 2010, συμμετέχει στη Μόνιμη Νατοϊκή Ναυτική Ομάδα-2 (SNMG-2). Aπό 12 Μαρ 2010, το πλοίο βρίσκεται στην περιοχή του κόλπου Άντεν στο πλαίσιο της επιχείρησης ΄΄OCEAN SHIELD΄΄, όπου έχει εξαρθρώσει 4 ομάδες πειρατών και έχει καταστρέψει 8 πειρατικές λέμβους (Skiff).

Επιπλέον εκτός από τη Φ/Γ ΄΄ΛΗΜΝΟΣ΄΄, από 15 Απρ 2010 η Φ/Γ ΄΄ΕΛΛΗ΄΄ θα συμμετάσχει στην επιχείρηση ΄΄ΑΤΑΛΑΝΤΑ΄΄ της ΕΕ κατά της πειρατείας που διεξάγεται ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.
ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube