Γαλλία , Ισλάμ 23 Απριλίου 2010

Γαλλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση της μπούρκας

Γαλλία: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση της μπούρκας


Η πλήρης απαγόρευση της μπούρκας στη Γαλλία θα ενταχθεί σε σχέδιο νόμου που προετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση και ο οποίος θα απαγορεύει τη δημόσια εμφάνιση με καλυμμένο πρόσωπο, γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από όποιον κυκλοφορεί δημόσια με μάσκα ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα του προσώπου να του ή της ζητούν να αποκαλύψουν το πρόσωπό τους. Όσοι αρνούνται να το πράξουν θα επιβαρύνονται με πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Επιπλέον, πρόστιμο θα επιβάλλεται και σε όσους άντρες υποχρεώνουν τις συζύγους τους να φορούν μπούρκα ή άλλο ισλαμικό ένδυμα που καλύπτει το πρόσωπο. Η διατύπωση αυτή έχει ως στόχο να παρακαμφθούν οι επιφυλάξεις που διατύπωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η νομιμότητα ενός νομοσχεδίου που θα στόχευε ειδικά σε συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού.

Παρόμοιο νόμο αναμένεται να ψηφίσει και το Βέλγιο, σύμφωνα με τον οποίο θα καθίσταται παράνομο οι πολίτες να κυκλοφορούν δημοσίως με το πρόσωπό τους πλήρως ή μερικώς καλυμμένο, έτσι ώστε να καθίστανται μη αναγνωρίσιμοι. Το νομοσχέδιο αναμενόταν να ψηφιστεί σήμερα, αλλά η ψηφοφορία ενδέχεται να αναβληθεί καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής αναμένεται να μονοπωλήσει η διαμάχη για το διαχωρισμό της εκλογικής περιφέρειας των Βρυξελλών.
agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube