Γενικά θέματα 6 Απριλίου 2010

Τέσσερις βαλκανικές χώρες συμμετέχουν στην συνάντηση του Ομπάμα στην Πράγα αυτή την εβδομάδα.

Τέσσερις βαλκανικές χώρες συμμετέχουν στην συνάντηση του Ομπάμα στην Πράγα αυτή την εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama θα δειπνήσει αυτήν την εβδομάδα με 11 αρχηγούς κρατών από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη , κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Πράγα για την υπογραφή της νέας συνθήκης πυρηνικών εξοπλισμών με τη Ρωσία, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι: “Ο πρόεδρος θα συναντηθεί με ηγέτες της περιοχής, για να συζητήσει θέματα που αφορούν ειδικά την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά τους αλλά και πως θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην Ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια».

«Εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι 11 σύμμαχοι του ΝΑΤΟ από την περιοχή συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην συζήτηση μαζί του.”

Μεταξύ αυτών είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την Πράγα, όπου θα αφιχθεί την Πέμπτη το πρωί, για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Dmitry Medvedev. Το δείπνο με τους άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης. Ο Πρόεδρος θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή.

Πηγή Reuters – Balkans.com
Jeff Mason ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – 06.04.2010

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube