REAL TIME |

Γενικά θέματα 9 Απριλίου 2010

Αυστραλία: “Φρένο” στις αιτήσεις για άσυλο

Αυστραλία: “Φρένο” στις αιτήσεις για άσυλο

Η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε, αιφνιδιαστικά, να «παγώσει» την εξέταση των αιτήσεων ασύλου που προέρχονται από τη Σρι Λάνκα και το Αφγανιστάν. Η απόφασή της αυτή χαρακτηρίστηκε “πρόχειρη και ρατσιστική” από εκπροσώπους προσφυγικών οργανώσεων.

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια στιγμή που αυστραλιανά σωστικά συνεργεία υποχρεώθηκαν να διασώσουν 70 άτομα, που πήδηξαν από το σκάφος τους έξω από το νησί Κρίστμας, επειδή αυτό παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Αυτό ήταν το 38ο σκάφος με αιτούντες άσυλο που έφτασε φέτος στην Αυστραλία, ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ με έκθεσή του προειδοποιεί ότι το δουλεμπόριο βρίσκεται “εκτός ελέγχου” στην περιοχή και πολλές χιλιάδες αιτούντες άσυλο θα κατευθυνθούν προς την Αυστραλία.

“Με την απόφαση αυτή, θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους δουλέμπορους”, είπε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Έβανς.

Ο ομογενής Κώστας Καραπαναγιωτίδης, επικεφαλής του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο, χαρακτήρισε την απόφαση “ιδιαίτερα ανησυχητική”.

“Η κατάσταση στη Σρι Λάνκα και το Αφγανιστάν δεν έχει βελτιωθεί καθόλου και γι’ αυτό τόσοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους”, είπε και πρόσθεσε: “Η Εργατική κυβέρνηση τιμωρεί τους λάθος ανθρώπους”.
athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube