Γενικά θέματα 20 Απριλίου 2010

Πώς φτάσαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Πώς φτάσαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ελευθέριος Β.
Σχόλιο στην παράθεση με θέμα:Πώς φτάσαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Μα ο κύριος Λυγερός φίλτατος και αξιολογότατος αναλυτής ξεχνάει κάτι πολύ βασικό. Λέει ότι για τα χάλια φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα μπορούσε κάποιος όντως να δεχτεί αυτή τη συλλογιστική. Αλλά έχουμε κάποια γεγονότα που δεν πρέπει να διαφεύγουν σε κανένα μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι εθνικές εκλογές κανονικά γινόταν το φθινόπωρο του 2011. Το ΠΑΣΟΚ με την διακηρυγμένη στάση του να καταψηφίσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα οδηγούσε έτσι κι αλλιώς σε εκλογές την χώρα στο τέλος του χειμώνα και όπως αποδείχτηκε εν μέσω δανειακής κρίσης και κερδοσκοπικών επιθέσεων προσθέτοντας σε όλα και την αβεβαιότητα της μακράς προεκλογικής περιόδου με κεντρική επιλογή του ίδιου του κου Παπανδρέου για καταστροφική αντιπολίτευση διότι δεν μπορούσε να «απορροφήσει» ακόμα μια ήττα το κόμμα του.

Την εξουσία το ΠΑΣΟΚ την διεκδίκησε με τρόπους πέρα από κάθε πολιτική ηθική που επίτασσε ένα σταθερό μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα άσχετα από το κόμμα που εξασκούσε εξουσία. Αυτό συνέβη, διότι ο πρόεδρος και τα μέλη του είχαν προσωπικές φιλοδοξίες τις οποίες ανήγαγαν σε υπέρτερη αξία έναντι του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου στο οποίο είπαν ψέματα. Εκβίασαν τις πολιτικές εξελίξεις κατά δύο χρόνια. Οι όποια ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή θα κρινόταν αφού προσπαθούσε να πάρει εκείνη τα δάνεια και εφόσον η ίδια έδειχνε ανικανότητα οικονομικών χειρισμών οδηγούσε τελικά την χώρα στον καιάδα του ΔΝΤ.

Σήμερα και μετά από αρκετούς μήνες ανύπαρκτης διακυβέρνησης και πρωτοφανούς ανικανότητας ερχόμαστε να φορτώσουμε όλα τα κακά της χώρας σε μια κυβέρνηση που σε τελική ανάλυση δεν αφέθηκε να διαχειριστεί τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής; Αφού όπως αποδεικνύεται οι σημερινοί κυβερνώντες εκ των πραγμάτων δεν είχαν κανένα σχέδιο και δεν είχαν καμία ικανότητα διαχείρισης της κατάστασης γιατί εκβίασαν εκλογές και δεν άφησαν τον Καραμανλή να φορτωθεί ακέραιο το πολιτικό κόστος της όποιας ανικανότητάς του και αποτυχίας του; Έτσι κι αλλιώς ετούτοι οδηγούν την χώρα σε παράδοση της άσκησης της οικονομικής πολιτικής σε εξωεθνικά κέντρα. Δηλαδή τι χειρότερο θα έκανε ο «ανίκανος» Καραμανλής;

Με τα σωστά μας λοιπόν καθόμαστε και ισχυριζόμαστε πως Καραμανλής φταίει για τις αμετροεπής φιλοδοξίες της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και στοχοποίησης της χώρας μας από κάθε είδους κερδοσκόπους οδήγησε την χώρα σε πολιτική κρίση -είτε όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τον Οκτώβριο είτε στην ακόμα χειρότερη εκδοχή τον Μάρτιο- με τις δικές της τις πολιτικές επιλογές που δεν είχαν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία.
Ας σκεφτούμε τα όσα έγιναν πρόσφατα και ας βγάλουμε συμπεράσματα μακριά από κομματικές παρωπίδες.-

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube