REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 13 Απριλίου 2010

Πυρά μεταξύ Τζιχάντ – Ισραηλινών

Πυρά μεταξύ Τζιχάντ – Ισραηλινών

Στον ίδιο τομέα, στο πέρασμα Κισουφίμ, σφοδρές συγκρούσεις είχαν προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στις αρχές Απριλίου

Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγές πυρών το πρωί της Τρίτης μεταξύ ανδρών της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος) και του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Επίσης δύο Παλαιστίνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης.Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, εντός του τομέα Κισουφίμ, κοντά στο τείχος ασφαλείας ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ έχει αποκλειστεί.

Οι ανταλλαγές πυρών ήταν “σφοδρές”, ανακοίνωσαν οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ που έκανε λόγο για “τραυματίες” στις τάξεις των “σιωνιστικών ειδικών δυνάμεων”, όπως τονίζουν στην προκήρυξή τους.Σύμφωνα με τις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, οι ισραηλινοί στρατιώτες προσπάθησαν να εισχωρήσουν στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μπουρτζ που βρίσκεται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε τουλάχιστον τέσσερις παλαιστίνιους “ύποπτους” που προσέγγιζαν το τείχος ασφαλείας και οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερις “τρομοκράτες”, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, διευκρινίζοντας ότι κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στις ανταλλαγές πυρών.Ελικόπτερο του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή, ενώ πυρά από άρματα μάχης ερρίφθησαν στο σημείο των συγκρούσεων.Ο στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή κατά μήκος της μεθορίου μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, σε ισραηλινό έδαφος, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.Στον ίδιο τομέα, στο πέρασμα Κισουφίμ, σφοδρές συγκρούσεις είχαν προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στις αρχές Απριλίου, δύο ισραηλινών στρατιωτών και δύο ανδρών του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Διαμάχη μεταξύ Χαμάς- Τζιχάντ
Η Χαμάς κατηγορείται πως εμπόδισε μέλη της Τζιχάντ να επιτεθούν σε Ισραηλινούς στρατιώτες, στα πλαίσια της άτυπης εκεχειρίας που εφαρμόζει.Η ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ κατηγόρησε χθες το επίσης ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς, το οποίο έχει υπό τον έλεγχό του τη Λωρίδα της Γάζας, ότι συνέλαβε και κράτησε για λίγη ώρα μία ομάδα της προκειμένου να την εμποδίσει να επιτεθεί σε ισραηλινούς στρατιώτες.

«Τέσσερα μέλη της Ταξιαρχίας Αλ Κοντς (ένοπλου βραχίονα της Τζιχάντ) αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από τη σύλληψή τους για τέσσερις ώρες από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Χαμάς στα βόρεια της Γάζας», τόνισε στέλεχος της Τζιχάντ.

«Τα όπλα της ομάδας και ό,τι διέθεταν πάνω τους τα μέλη της κατασχέθηκαν, ενώ αυτά εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ένορκη δήλωση πως δεν πρόκειται να επανεμπλακούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τζιχάντ (ιερού πολέμου) κατά του σιωνιστή εχθρού εξαιτίας μίας άτυπης εκεχειρίας», τόνισε η ισλαμιστική οργάνωση.Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε το παραμικρότερο σχόλιο. Η Χαμάς τηρεί ανεπίσημα κατάπαυση πυρός κατά του ισραηλινού εδάφους, έπειτα από την τελευταία ισραηλινή εισβολή στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009. Ωστόσο, άλλες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες τακτικά επιτίθενται κατά του Ισραήλ με ρουκέτες από τα εδάφη της Γάζας.

EΘΝΟΣ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube