Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ισλάμ 12 Απριλίου 2010

Μουσουλμάνοι απαιτούν συγγνώμη από τη Βρετανία για πυροβολισμούς σε εικονικά τζαμιά

Μουσουλμάνοι απαιτούν συγγνώμη από τη Βρετανία για πυροβολισμούς σε εικονικά τζαμιά

Μια ομάδα Βρετανών Μουσουλμάνων απαίτησε από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να απολογηθεί για τα εικονικά τζαμιά που χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι σε στρατιωτικό πεδίο βολής στη Βόρεια Αγγλία.

Το Συμβούλιο για τα τζαμιά του Bradford (BCM), μια οργάνωση-ομπρέλα για τα θρησκευτικά σχολεία και τα τζαμιά της περιοχής, ζήτησε να πέσουν οι πράσινο-θολωτές κατασκευές και ζήτησε διαβεβαίωση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά.

“Οι κατασκευές αυτές όντως συμβολίζουν τζαμιά”,δήλωσε ο εκπρόσωπος του BCM, Ishtiaq Ahmed, στο Reuters.

“Τα Τζαμιά είναι οι χώροι λατρείας μας, είναι χώροι ειρήνης, και οποιαδήποτε υπόνοια ότι αποτελούν πιθανές ζώνες κινδύνου και θα πρέπει να δεχθούν πυρά είναι πραγματικά απαράδεκτη.”

uk-cami3Οι μονοδιάστατες κατασκευές από σανίδα στο Catterick, του North Yorkshire, δεν χρησιμοποιούνται ως άμεσοι στόχοι, αλλά σκοπό έχουν να παρέχουν ένα πιο «ρεαλιστικό» υπόβαθρο για την εκπαίδευση στρατιωτών που αποστέλονται στο Αφγανιστάν, δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Όμως ο Ahmed δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πεδίο βολής δε φέρει καμία ομοιότητα με ό,τι αντιμετωπίζουν οι βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

“Αν είχαν αντίγραφο ενός δρόμου ή ενός χωριού στο Αφγανιστάν με τζαμί, σαν είδος τοποθεσίας θα το καταλαβαίναμε, όμως αυτές είναι απλώς έξι ή επτά κατασκευές σε ευθεία γραμμή βολής που κοιτάζοντας τα οποιοσδήποτε θα συμπεράνει ότι πρόκειται για τζαμιά. “

Το Υπουργείο Άμυνας ζήτησε συγγνώμη για οποιοδήποτε προσβολή, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση να μοιάζουν οι κατασκευές με τζαμιά.

«Επιδιώκουμε συνάντηση με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητα για να ακούσουμε τις ανησυχίες τους, προκειμένου να συζητήσουμε τη μελλοντική πορεία”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Περίπου 9.500 Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν υποστηρίζοντας την εισβολή των ΗΠΑ στην περιοχή.
.hellasontheweb.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube