Γενικά θέματα 23 Απριλίου 2010

Τούρκος αξιωματικός της αστυνομίας νεκρός κατά την διάρκεια ένοπλης επίθεσης

Τούρκος αξιωματικός της αστυνομίας νεκρός κατά την διάρκεια ένοπλης επίθεσης

Aγνωστοι άνοιξαν άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, την Πέμπτη, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας τρεις άλλους.Δεκάδες σφαίρες έπληξαν το όχημα, το οποίο ήταν σε περιπολία στο κέντρο της πόλης του Kızıltepe, στα σύνορα με τη Συρία επαρχία Mardin, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.Ο αξιωματικός της αστυνομίας Ömer Akcan ετών 34 εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε.

Τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι η επίθεση αυτή είναι έργο των Κούρδων μαχητών του PKK υποστηρίζοντας ότι σε επιχείρηση της αστυνομίας που επακολούθησε εντοπίστηκαν οι δύο ύποπτοι και οι οποίοι κλήθηκαν να παραδοθούν. Η απάντηση τους ήταν η ρίψη χειροβομβίδων και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 καλάσνικοφ , 2 πιστόλια τύπου berreta,και 4 χειροβομβίδες.Αλλες πάλι τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ύποπτοι οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube