Weather Icon
Ισραήλ , Συρία 29 Απριλίου 2010

Πρόκληση προς το Ισραήλ


Σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Συρία προχωρεί η Τουρκία, σε μια ενέργεια που τείνει να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ακσάμ”, Ισραηλίτες αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες από το ενδεχόμενο να “διολισθήσει” προς τη Συρία η στρατιωτική τεχνογνωσία της χώρας που έχει προσφέρει στην Τουρκία.

Η άσκηση θα πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στις περιοχές Γιούκτσεπε και Ιαναλί και αποβλέπει στην ενίσχυση “της φιλίας, της συνεργασίας και της ασφάλειας” μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στην άσκηση θα συμμετάσχουν δύο συνοριακές μονάδες της Τουρκίας και μία της Συρίας.

Το Ισραήλ δεν πωλεί όπλα στην Τουρκία
Επιδείνωση στις σχέσεις Άγκυρας και Τελ Αβίβ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ. Είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο UΡΙ αναφέρεται στην απόφαση του Ισραήλ να παγώσει την πώληση εξελιγμένων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία ως αντίποινα για την οξεία κριτική της Τουρκίας απέναντι στην πολιτική του Ισραήλ, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται και στη δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 7 Απριλίου από το Παρίσι, ότι το Ισραήλ αποτελεί την κύρια απειλή για την ειρήνευση στην περιοχή.

Οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ επιδεινώνονται σταθερά από τη στιγμή που το Ισραήλ εισέβαλε στη λωρίδα της Γάζας. Παρά τις επιπλοκές στις διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών, συνεχίζεται μια εύθραυστη επιχειρηματική σχέση, ενώ η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ μετά τον αποκλεισμό της από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας αναζητά νέους εναέριους χώρους άσκησης σε Ευρώπη και Ασία.
SIGMALIVE-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube