REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 16 Απριλίου 2010

Αλβανία: Αντισυνταγματική η συμφωνία με Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα

Αλβανία: Αντισυνταγματική η συμφωνία με Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας χαρακτηρίζει με απόφασή του ασυμβίβαστη με το Σύνταγμα της χώρας την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των άλλων θαλάσσιων περιοχών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς και ότι η αλβανική αντιπροσωπεία δεν είχε πλήρη εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, έκανε λόγο για ανεπάρκεια των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου σχετικά με την κατανομή των θαλάσσιων περιοχών μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δίκαιο και έντιμο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη τα νησιά ως ειδικές περιπτώσεις κατά την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών.

Για την κατάργηση της συμφωνίας ψήφισαν ομόφωνα τα 9 μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας, με το επιχείρημα ότι αντίκειται στα άρθρα 3,4,7 και 92 του Συντάγματος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube