Weather Icon
Ισραήλ , Συρία 18 Απριλίου 2010

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Συρία για είς βάρους του επιθέσεις απο την Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ έχει παραδώσει ένα μυστικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ προειδοποιώντας τον ότι θα αντιδράσει σε τυχόν επιθέσεις εις βάρος του με πυραύλους Χεζμπολάχ, την ισλαμιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον Λίβανο, με τη δρομολόγηση άμεσων αντιποίνων εναντίον της Συρίας.

Το Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πλέον τη Χεζμπολάχ ως τμήμα του συριακού στρατού και ότι αντίποινα εναντίον της Συρίας θα είναι άμεσα και καταστροφικά

Η Συρία φέρεται απο όσα υποστηρίζει η Ισραηλινή αντικατασκοπία να έχει προμηθεύσει την Χεζμπολάχ με ρωσικής κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων τύπου Scud και αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Ισραήλ γιατί οι πύραυλοι αυτοί έχουν μεγάλο δραστικό βεληνεκές και θα μπορούσαν να φέρουν και χημικές κεφαλές.

Η Συρία θα επιστρέψει στη Λίθινη Εποχή με την καταστροφή κάθε τμήματος της στρατηγικής υποδομής της (σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,λιμάνια,αποθήκες καυσίμων) εάν η Χεζμπολάχ τολμήσει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον μας», δήλωσε ανεπίσημα ένας ισραηλινός υπουργός.Δεν θα διστάσουμε να επιτεθούμε στη Συρία εάν η εθνική ασφάλειά μας τεθεί σε κίνδυνο, ο Άσαντ πρέπει να ξέρει ότι παίζει με τη φωτιά.

Η ισραηλινή απόφαση αυτή απόφαση πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα των αξιολογήσεων των πληροφοριών που έχει στην διάθεση του το Ισραήλ σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του Λιβάνου έχει χάσει τον έλεγχο της οργάνωσης Σιιτών, ή οποία καθίσταται όλο και ισχυρότερη.

Η Δαμασκός απορρίπτει σθεναρά τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι η Συρία προμηθεύει την ισλαμική πολιτική οργάνωση του Λιβάνου με πυραύλους Σκουντ που μπορούν να πλήξουν όλη την επικράτειά του.Κατηγόρησε μάλιστα το Ισραήλ ότι προσπαθεί να προκαλέσει “θερμό επεισόδιο” στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας. “Το Ισραήλ προλειαίνει το έδαφος ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει στο μέλλον ενδεχόμενες επιθέσεις του”, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

fox2e-mag.blogspot.com,timesonline.co.uk,Sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube