Γενικά θέματα 15 Απριλίου 2010

Δεν επέτρεψε απόκρουση Τούρκων εισβολέων. Μαρτυρία για ρόλο Ελλαδίτη αξιωματικού

Δεν επέτρεψε απόκρουση Τούρκων εισβολέων. Μαρτυρία για ρόλο Ελλαδίτη αξιωματικού

….Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, ο εν λόγω αξιωματικός, παρά το γεγονός ότι παρακολουθούσε την απόβαση του τουρκικού στόλου επί κυπριακού εδάφους δεν επέτρεψε βολές από τα άρματα μάχης που βρίσκονταν κάτω από τις οδηγίες του. Επίσης, δεν επέτρεψε να στρωθεί ναρκοπέδιο σε συγκεκριμένη περιοχή, όπου την επόμενη ημέρα πέρασαν ανενόχλητοι Τούρκοι στρατιώτες….

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ κατάθεση που αναφέρεται σε άγνωστα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν και κατά την τουρκική εισβολή εξασφάλισαν χθες βουλευτές – μέλη της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.

Κατάθεση, που ενισχύει άλλες μαρτυρίες για τον ύποπτο ρόλο που φέρεται να έπαιξαν Έλληνες αξιωματικοί, τους οποίους κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν ήρωες καθώς η δράση τους, όπως αυτή τουλάχιστον καταγράφεται μέσα από μαρτυρίες, δεν αποκαλύφθηκε ή δεν έγινε γνωστή στην ολότητά της.

Η κατάθεση λήφθηκε σε κοινότητα της Επαρχίας Λάρνακας και όχι ως συνηθίζεται σε αίθουσα της Βουλής λόγω ανυπέρβλητου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο μάρτυρας. Για την εξασφάλιση αυτής της μαρτυρίας, μεσολάβησε τρίτο πρόσωπο προς βουλευτές, κατονομάζοντας τον μάρτυρα, ως το άτομο που γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δράση συγκεκριμένου Έλληνα αξιωματικού λόγω των καθηκόντων που ασκούσε κατά την επίμαχη περίοδο, ως κληρωτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, ο εν λόγω αξιωματικός, παρά το γεγονός ότι παρακολουθούσε την απόβαση του τουρκικού στόλου επί κυπριακού εδάφους δεν επέτρεψε βολές από τα άρματα μάχης που βρίσκονταν κάτω από τις οδηγίες του. Επίσης, δεν επέτρεψε να στρωθεί ναρκοπέδιο σε συγκεκριμένη περιοχή, όπου την επόμενη ημέρα πέρασαν ανενόχλητοι Τούρκοι στρατιώτες.

Να σημειωθεί ότι εναντίον του εν λόγω αξιωματικού, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε το όνομά του, όπως και το όνομα του μάρτυρα, εξασφαλίστηκαν κι άλλες μαρτυρίες στο πλαίσιο των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.

Οι μαρτυρίες αυτές θα δουν αυτούσιες το φως της δημοσιότητας, με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, κάτι που εκτιμάται μέχρι τα τέλη του χρόνου. Μέχρι τότε, η Επιτροπή θα εξακολουθεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube