Weather Icon
Ισραήλ , Πυρηνικά Όπλα 17 Απριλίου 2010

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι οι Ισραηλινοί κρυφό καμάρι τα πυρηνικά τους

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο  κι οι Ισραηλινοί κρυφό καμάρι  τα πυρηνικά τους

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάσκεψη για τα πυρηνικά όπλα, είπε στους ηγέτες των χωρών που πήραν μέρος, πως για έναν κόσμο ασφαλέστερο, όλα τα κράτη θα πρέπει να υπογράψουν τη Συμφωνία για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (ΝΡΤ), συμπεριλαμβανομένου και του Ισραήλ.

Για το φόβο των Ιουδαίων, παρόλο που στην αρχή είπε πως δεν θα αναφερθεί στο ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Ομπάμα συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ καλούν όλες τις χώρες να υπογράψουν τη συμφωνία ΝΡΤ. «Έτσι είτε μιλούμε για το Ισραήλ ή κάποια άλλη χώρα, νομίζουμε πως η συμμετοχή τους στην ΝΡΤ είναι σημαντική. Και με την ευκαιρία, αυτή δεν είναι σημερινή θέση μας. Είναι σταθερή άποψη των ΗΠΑκαι πριν από τη δική μου διακυβέρνηση».

Η διάσκεψη για τα πυρηνικά στις ΗΠΑ, συνέπεσε με την περίοδο ψυχρότητας στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ. Την στιγμή που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επισκεπτόταν το Ισραήλ, τον περασμένο μήνα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανέγερση νέων οικισμών στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποδοκίμασε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να αναγείρει νέους οικισμούς στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος προπαγάνδας στις ΗΠΑ για τα «ισραηλινά δίκαια».

Ταυτόχρονα το Ισραήλ προσπαθεί να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι, χρησιμοποιώντας όλη την επιρροή που έχει στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα. Έδειξε μάλιστα την δυσφορία του, όταν αρνήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να πάει στην διάσκεψη για την Ασφάλεια εναντίον των Πυρηνικών, στέλνοντας αντ’ αυτού τον υπουργό για θέματα Αντικατασκοπίας Dan Meridor. Η απόφαση αυτή κρίθηκε ότι μάλλον έτσι προστατεύθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από τις πιέσεις και επικρίσεις που θα δεχόταν για το «παράνομο» πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει το Ισραήλ και ουδέποτε έχει επίσημα παραδεχτεί. Ενώ είναι γνωστό ότι με χρήματα της Σιωνιστικής Οργάνωσης Αμερικής αγοράστηκε η Apollo Steel Company της Πενσυλβένια που παράγει πυρηνικά υλικά και πυρηνικό εξοπλισμό. Από εκεί εφοδιάστηκε τα πυρηνικά υλικά για να αναπτύξει το παράνομο πυρηνικό του πρόγραμμα το Ισραήλ. Οι ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ντιμόνα, αποκαλύφθηκαν (στους Sunday Times) από τον Ισραηλινό πυρηνικό Φυσικό, Μορντεχάι Βανούνου, το 1986, επικαλούμενου την αντίθεσή του στα όπλα μαζικής καταστροφής. Για να καταλήξει μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στο εξωτερικό και τη σύλληψή του από τη Μοσάντ στη Ρώμη, στις ισραηλινές φυλακές, ως κατάσκοπος.

Αφού πέρασε 16 χρόνια φυλακισμένος ο Βανούνου, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από το Ισραήλ και η συνομιλία του με ξένους δημοσιογράφους.

Όποτε οι αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις «δοκιμάζονται», βρίσκονται πάντοτε κάποιοι στις ΗΠΑ που προσπαθούν να υπερασπιστούν το Ισραήλ ότι δεν έχει ευθύνες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Υποστηρίζουν ακόμα πως είναι λάθος να κατηγορείται ότι εμποδίζει το σχηματισμό αραβικής ενότητας στην προσπάθεια των ΗΠΑ να πιέσει το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Υπάρχουν πάρα πολλές οργανώσεις στις ΗΠΑ που προωθούν τις ισραηλινές απόψεις με κάθε τρόπο, δημιουργώντας αυτό που αποκαλείται πανίσχυρο ισραηλινό λόμπι.

Ανάμεσά τους το «Εβραϊκό Ινστιτούτο για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας». Στο ενεργητικό του «η αποστολή» εδώ και πολλά χρόνια, πολλών δεκάδων Αμερικανών ναυάρχων και στρατηγών, με έξοδα του Ινστιτούτου, στο Ισραήλ, «ώστε να ενισχυθεί η καλύτερη κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ισραήλ και να ενισχυθεί η στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών».

Η εβραϊκή προπαγάνδα στις ΗΠΑ, είναι αφόρητη, όχι μόνο στους κόλπους της αμερικανικής πολιτικής, αλλά και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. Έτσι εκτός της οικονομικής κυριαρχίας του εβραϊκού κεφαλαίου στον τραπεζικό χώρο, κυριαρχεί και η πλύση εγκεφάλου που γίνεται με τις αμέτρητες ταινίες που παράγει το Χόλυγουντ που όλες υπερασπίζονται τα ισραηλινά συμφέροντα. Στην αμερικανική λογοτεχνία των σινερομάντζων, πάντοτε υπάρχει τρόπος να περάσει ο καλός Εβραίος ήρωας. Έτσι δεν μας παραξένεψε, που σχεδόν τα τρία τέταρτα της αμερικανικής Γερουσίας, (76 γερουσιαστές συμπεριλαμβανομένων και 38 Δημοκρατικών), έχουν υπογράψει επιστολή προς την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην οποία αποδοκιμάζουν την στάση της κυβέρνησης Ομπάμα, απέναντι στο Ισραήλ.

«Αναγνωρίζουμε ότι τόσο η κυβέρνησή μας όσο και η κυβέρνηση του Ισραήλ, δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν πάντοτε ιδιαίτερα σε ζητήματα ειρηνευτικής διαδικασίας. Αλλά παρόμοιες διαφορές, θα πρέπει να επιλύονται με φιλικό τρόπο ώστε να ικανοποιείται η μακρόχρονη στρατηγική συμμαχία. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε το βάθος της συμμαχίας μας και να κάνουμε τα μέγιστα για να ενισχύουμε μία σχέση που έχει αποβεί στο καλό και των δύο χωρών επί έξι δεκαετίες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Παρόμοια επιστολή που έχει συγκεντρώσει 333 υπογραφές έχει κυκλοφορήσει και στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Σ΄αυτήν περιγράφεται η σχεδόν αμέριστη συμπαράσταση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών προς την πολιτική της κυβέρνησης του Βενιαμίν Νετανιάου αλλά και κάποια πιο επιφυλακτική δυσφορία των Δημοκρατικών Βουλευτών για την πολιτική Ομπάμα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σ΄αυτούς που υπογράφουν περιλαμβάνονται σημαντικοί παράγοντες του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατιωτικών Υπηρεσιών Carl Levin, μαζί με όλους σχεδόν –πλην τεσσάρων Ρεπουμπλικάνων- με επικεφαλής τον ηγέτη της μειοψηφίας Mitch McConnell. Πάντως, ούτε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Dick Durbin, ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων John Kerry και το εξέχον μέλος της Richard Lugar, υπογράφουν.

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2765

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube