Γενικά θέματα 11 Απριλίου 2010

Δύο μέτωπα για τις φρεγάτες

Η κόντρα για το πρόγραμμα των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού μόλις αρχίζει. Αντίπαλοι, από τη μία, οι ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά, ο γερμανικός όμιλος της Τhyssen Κrupp και η Αbu Dhabi Μar και από την άλλη, το ελληνογαλλικό «δίδυμο» Ναυπηγεία Ελευσίνας και DCΝS.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ μέχρι σήμερα πρόθεση της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η ανάθεση των έξι φρεγατών στον γαλλικό όμιλο DCΝS, ο οποίος έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τα ελληνικά ναυπηγεία, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άλλη τροπή.

Η επικείμενη- εκτός απροόπτου- εξαγορά του Σκαραμαγκά από την Αdu Dhabi Μar άνοιξε την όρεξη στην αραβική εταιρεία και στους γερμανούς συμμάχους της να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη τις έντονες αντιδράσεις του μετώπου Ελευσίνας- DCΝS. Η μάχη για την πίτα των φρεγατών θα είναι σκληρή και άκρως ενδιαφέρουσα.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube