Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 22 Απριλίου 2010

Πολωνία: Μέσα Μαΐου θα αναπτυχθούν οι πύραυλοι «Πάτριοτ»

Πολωνία: Μέσα Μαΐου θα αναπτυχθούν οι πύραυλοι «Πάτριοτ»

Περίπου στις 24 Μαΐου θα αναπτυχθούν στην Πολωνία οι πρώτοι αμερικανικοί πύραυλοι Πάτριοτ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας Γιάνους Σεζμέι.

Ο ίδιος τόνισε ότι «μετά από όλες τις προετοιμασίες και τις διαβουλεύσεις, η πρώτη ανάπτυξη της πρώτης συστοιχίας πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας Πάτριοτ θα ξεκινήσει γύρω στις 24 Μαΐου στο Μοράγκ (βόρεια)», μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται 60 χλμ μακριά από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να προσδιορίσει τη διάρκεια αυτής της «προσωρινής» εγκατάστασης πυραύλων Πάτριοτ στην Πολωνία.

Τον Φεβρουάριο, η Βαρσοβία είχε καταλήξει σε μια συμφωνία για το μελλοντικό καθεστώς που θα διέπει τη στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος της Πολωνίας (SOFA), η οποία άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη των πυραύλων Πάτριοτ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τον Σεπτέμβριο του 2009 το σχέδιο τους για εγκατάσταση στην Κεντρική Ευρώπη στοιχείων της αντιπυραυλικής τους ασπίδας, η οποία προέβλεπε την εγκατάσταση έως το 2013 ενός ισχυρού ραντάρ στην Τσεχική Δημοκρατία που θα συνοδευόταν από δέκα βαλλιστικούς πυραύλους αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς στην Πολωνία.
agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube