Γενικά θέματα 2 Μαρτίου 2010

Τουρκία: Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επελέγη για να τιμηθεί με το βραβείο UN Habitat του ΟΗΕ.

Τουρκία: Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επελέγη για να τιμηθεί με το βραβείο UN Habitat του ΟΗΕ.

Από τον ΟΗΕ ανακοινώθηκε χθες πως ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επελέγη για να τιμηθεί με το βραβείο Habitat που θέσπισε ο Οργανισμός στη μνήμη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

Το Πρόγραμμα Ανθρωπίνων Οικισμών του ΟΗΕ, γνωστό ως UN Habitat, επέλεξε τον Ερντογάν για τα επιτεύγματά του στην «ηγεσία, την πολιτική ικανότητα και την χρηστή διακυβέρνηση», όταν φιλοξένησε την διεθνή συνδιάσκεψη για τους ανθρώπινους οικισμούς στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όντας τότε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

«Όταν θα γραφθεί η ιστορία του UN Habitat, η συνεισφορά του πρωθυπουργού Ερντογάν ως δημάρχου της Κωνσταντινούπολης δεν θα παραλείπεται», ανακοίνωσε η εκτελεστική διευθύντρια του προγράμματος ‘Ανα Τιμπαϊγιούκα, στο συγχαρητήριο μήνυμά της για το βραβείο.

Η ίδια τόνισε πως το βραβείο θα απονεμηθεί στον Ερντογάν στο Παγκόσμιο Οικιστικό Φόρουμ τον Μάρτιο στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Το Πρόγραμμα έχει σκοπό του την παροχή επαρκούς καταφυγίου και στέγασης για όλους τους ανθρώπους και το βραβείο θεσπίσθηκε στη μνήμη του Χαρίρι, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας το 2005 στη Βηρυττό.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube