Γενικά θέματα 11 Μαρτίου 2010

Συλλήψεις Κούρδων στην Ευρώπη για συνεργασία με το PKK

Συλλήψεις Κούρδων στην Ευρώπη για συνεργασία με το PKK

“Έχουμε πολύ σοβαρά στοιχεία ότι, με έναν πολύ οργανωμένο τρόπο, νεαροί Κουρδικής καταγωγής στρατολογήθηκαν στην Δ. Ευρώπη , ειδικότερα στο Βέλγιο ‘’ανέφερε η Lieve Pellens ομοσπονδιακή κατήγορος του Βελγίου . ” Εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα της Ευρώπης – ειδικότερα στο Βέλγιο — και σε στρατιωτικά στρατόπεδα , στο Ιράκ και στην Ελλάδα’’ είπε , προσθέτοντας ότι κάποιος αριθμός εξ αυτών ενώθηκε με τις στρατιωτικές ομάδες στο Ιράκ και στην Τουρκία.

Επίθεση της Βελγικής αστυνομίας σε Κούρδους που ανήκουν στην υψηλή κοινωνία
(AFP)
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ — Η αστυνομία ‘‘συγκέντρωσε’’ γνωστούς στην υψηλή κοινωνία Κούρδους
διαμένοντες στο Βέλγιο με δικαιολογία ότι η επιχείρηση της είναι μέρος μιας ευρύτερης Ευρωπαϊκής έρευνας για τυχόν τρομοκρατικές επιχειρήσεις . Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να προκληθεί η οργή των Κούρδων σε αντίθεση με τα κολακευτικά σχόλια των Τουρκων .

Σύμφωνα με Τουρκικές πληροφορίες , σε επιδρομές που ακολούθησαν, 20 Κούρδοι συνελήφθησαν συμπεριλαμβανομένων και πρώην βουλευτών εκ των οποίων οι εννέα κατηγορήθηκαν για αδικήματα σχετικά με την τρομοκρατία, όπως ανακοινώθηκε από την Γαλλία την Τετάρτη .

“Έχουμε πολύ σοβαρά στοιχεία ότι, με έναν πολύ οργανωμένο τρόπο, νεαροί Κουρδικής καταγωγής στρατολογήθηκαν στην Δ. Ευρώπη , ειδικότερα στο Βέλγιο ‘’ανέφερε η Lieve Pellens ομοσπονδιακή κατήγορος του Βελγίου . ” Εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα της Ευρώπης – ειδικότερα στο Βέλγιο — και σε στρατιωτικά στρατόπεδα , στο Ιράκ και στην Ελλάδα’’ είπε , προσθέτοντας ότι κάποιος αριθμός εξ αυτών ενώθηκε με τις στρατιωτικές ομάδες στο Ιράκ και στην Τουρκία.

Οι 20 θα παρουσιαστούν ενώπιον ενός δικαστή στις επόμενες 24 ώρες , αντιμετωπίζοντας πιθανές κατηγορίες ότι καθοδηγούσαν ή ήταν μέλη κάποιας «τρομοκρατικής οργάνωσης» .
Το πρακτορείο ειδήσεων Firatc, που πρόσκεινται στο PΚΚ , ανέφερε ότι μέσα σε εκείνους που τελούν υπό κράτηση είναι οι Remzi Kartal και Zubeyir Aydar, κορυφαία στελέχη που οργανώνουν τις ενέργειες του PΚΚ στην Ευρώπη . Και οι δύο είναι πρώην μέλη του Τουρκικού Κοινοβουλίου

Τον Οκτώβριο , το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόσθεσε τον Aydar σε μια λίστα ‘ ‘ σημαντικών ξένων “εμπόρων” ναρκωτικών, μαζί με δυο αρχηγούς του PΚΚ, που λεγόταν ότι χρησιμοποιούσαν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών για να ενισχύσουν το PΚΚ.

‘ ‘Θα ήθελα να συγχαρώ τις Βελγικές αρχές….. Εκτιμούμαι την αφοσίωσή τους και την αίσθηση υπευθυνότητας τους ‘’’ ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών. Αυτή η κίνηση του Βελγίου , που ακολουθήθηκε από παρόμοιες επιχειρήσεις στην Ιταλία και Γαλλία, μετέφερε ένα ισχυρό μήνυμα στις ομάδες και στις οργανώσεις που ενισχύουν οικονομικά «τρομοκρατικές ενέργειες» είπε.

Εντούτοις, μια δήλωση με την οποία μέσω της Firat εκφράστηκε το KCK , μια οργάνωση που λειτουργεί σαν ομπρέλα για το απαγορευμένο κόμμα των Κούρδων Εργατών ΠΚΚ , ανέφερε ότι ‘ ‘ όλοι οι Κούρδοι που ζουν στην Ευρώπη’’ πρέπει να ‘‘συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες και να οργανώσουνε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτή την εχθρική πράξη’’.

Ο Βελγικός δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός RTBF ανέφερε ότι περίπου 300 αξιωματικοί έλαβαν μέρος στις επιδρομές στις Βρυξέλλες , στο Antwerp και άλλες Βελγικές πόλεις , συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων του διεθνούς Κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj TV στο Denderleeuw.

Ανταποκριτής του AFP στο Diyarbakir, την μεγαλύτερη πόλη στο Κουρδιστάν Ν.Α. της Τουρκίας όπου το κανάλι Roj TV έχει μεγάλη ακροαματικότητα ανέφερε ότι η μετάδοση του καναλιού διακόπηκε την Πέμπτη.

Επτά από τους εννέα βασικούς υπόπτους από την Γαλλία , που προφυλακίστηκαν με κατηγορίες που περιελάμβαναν την ανάμιξη τους σε τρομοκρατικές δραστηριότητες , χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών , και παραβίαση των νόμων που αφορούν τα όπλα..

Η Αγκυρα από καιρό έχει στραφεί εναντίον των Κούρδων που ζούν στην Ευρώπη λέγοντας ότι χρηματοδοτούν το PΚΚ – το οποίο έχει χαρακτηριστεί σαν τρομοκρατική οργάνωση και από την Τουρκία αλλά και από την διεθνή κοινότητα – από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι κατηγορίες της Αγκυρας περί εμπλοκής του PKK με παράνομες οικονομικές δραστηριότητες είναι χαλκευμένες. Αντίθετα πολλές φορές έχει αποδειχθεί η εμπλοκή του Κράτους και του παρακράτους της Τουρκίας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.Επίσης υπάρχει απόφαση Ευρωπαικού Δικαστηρίου στην οποία ρητά αναφέρεται ότι δεν έχει καταδειχθεί ο τρομοκρατικός χαρακτήρας του PKK.Πάγια αρχή της Αγκυρας, των ΗΠΑ και ορισμένων Ευρωπαικών Χώρων είναι να αναφέρουν το PKK ως “τρομοκρατική Οργάνωση”.

Μετάφραση Κα.Χριστίνα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube