REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 1 Μαρτίου 2010

F-4 και F-16 για την Αλβανία

F-4 και F-16 για την Αλβανία

Η αλβανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη της προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών στο εγγύς μέλλον για την πολεμική αεροπορία της χώρας. Στην Αλβανία από το 2005 και μετά, όλα τα εναπομείναντα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων τέθηκαν εκτός υπηρεσίας.

Από το 2001 και μετά, κάθε χρόνο 12 Αλβανοί χειριστές εκπαιδεύονται σε αεροπορικές ακαδημίες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η άριστη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά μετά την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ το 2008, θα επιτρέψει στο εγγύς μέλλον την προμήθεια της Αλβανίας με μεταχειρισμένο αεροπορικό υλικό από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, οι Αλβανοί χειριστές έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία σε μια σειρά ελικοπτέρων, αλλά και των αεροσκαφών τύπου F-4 και F-16, ανοίγοντας και πρακτικά το δρόμο για την παραχώρηση πλεονάζοντος υλικού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην Αλβανία.
http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/02/f-4-f-16.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube