Weather Icon

Επιτέλους μια ιστορική απόφαση

Επιτέλους μια ιστορική απόφαση

Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης-EVXINOS PONTOS STOCKHOLM ‐ SWEDENΟι Ποντιακές παραδόσεις συνεχίζονται και στην Σουηδία

Στοκχόλμη :11 Μαρτίου 2010
Δελτίο τύπου

Επιτέλους μια ιστορική απόφαση
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, το Σουηδικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ τις αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Τουρκίας.

Ο σύλλογος μας Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης χαιρετάει και χειροκροτάει την απόφαση του Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση θα δυναμώσει τον δρόμο προς την δημοκρατία του Τουρκικού κράτους και την υπάρχουσα έρευνα για την Γενοκτονία.

Ο σύλλογος μας θέλει πρώτον να ευχαριστήσει τις Ομοσπονδίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων για την τέλεια συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα.

Χωρίς αυτή την συνεργασία θα ήταν αδύνατον να προχωρήσουμε αυτόν τον μεγάλο,δύσκολο και περίπλοκο αγώνα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους βουλευτές που υποστήριξαν την δουλειά μας και για τον ψήφο τους που έκανε την αναγνώριση της Γενοκτονίας πραγματικότητα. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές Hans Linde και Fredrik Malm και τον πρώην βουλευτή Τάσο Σταφυλίδη που ήταν η φωνή του συλλόγου μας στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος μας για την αναγνώριση
– Αυτό είναι η επανόρθωση των παππούδων μας. Η αναγνώριση είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Σουηδία αλλά και για όλο τον κόσμο. Η αναγνώριση είναι το αποτέλεσμα του σκληρού αγώνα που έχουμε δώσει μαζί με τους Αρμενίους και τους Ασσύριους εδώ στην Σουηδία. Έχουμε δείξει στον κόσμο ότι η δικαιοσύνη πάντα κερδίζει στο τέλος και ότι η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί από κράτη η άτομα. Η Γενοκτονία είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα από τα πιο μελανά τμήματα της παγκόσμιας ιστορίας και ελπίζουμε ότι η Σουηδική αναγνώριση θα ανοίξει τα μάτια και άλλων δημοκρατικών κρατών να πράξουν το ίδιο. Με ταπεινότητα ευχαριστούμε όλους τους ιδιώτες, τους οργανισμούς και τους βολευτές που έχουν δουλέψει ώστε να φέρουμε σε πέρας την αναγνώριση, λέει ο πρόεδρος του συλλόγου μας Κωνσταντίνος Φραγγίδης.

Ο Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Σουηδική κοινωνία με πληροφορίες ώστε να συνεχίσουμε παραπέρα για μια διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έχουν βοηθήσει να περάσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας στο Σουηδικό Κοινοβούλιο.

Για το διοικητικό συμβούλιο,
Κωνσταντίνος Φραγγίδης
Πρόεδρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube