Γενικά θέματα 28 Μαρτίου 2010

Οικογενειακή τραγωδία από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια

Οικογενειακή τραγωδία από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια

Διαμελίστηκε ένα 15χρονο παιδί, ενώ τραυματίστηκε η 10χρονη αδερφή του και η μητέρα τους. Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στην οδό Ιακωβάτων, έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στα Κάτω Πατήσια, λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής.

Νεκρός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ένα 15χρονο αγόρι, αφγανικής καταγωγής, που βρισκόταν, μαζί με τη 10χρονη αδερφή του και την 45χρονη μητέρα τους, εκείνη την ώρα, στην περιοχή. Το αγόρι φέρεται να έψαχνε στα σκουπίδια, όπου εντόπισε – κατά θανάσιμο παιχνίδι της τύχης – το πακέτο με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως φαίνεται, η βόμβα έσκασε στα χέρια του, με αποτέλεσμα το αγόρι να απορροφήσει τη μεγαλύτερη ισχύ της έκρηξης και να διαμελιστεί το σώμα του.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της οικογένειάς τους. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ η μητέρα διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για έκρηξη. Η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη αχτίνα και γίνεται αυτοψία από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργούς.

Χρυσοχοΐδης: «Απέναντι στην ελληνική κοινωνία οι δολοφόνοι»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η τρομοκρατία έδειξε το πιό απεχθές πρόσωπο. Ενας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς είτε πρόκειται για αστυνομικούς είτε για μετανάστες είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Οι τρομοκράτες είναι απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά και η κοινωνία είναι απέναντί τους και είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιό κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε.»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Χθες και ώρα 22:41΄σημειώθηκε έκρηξη έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτου αρ. 61 στα Πατήσια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άντρα και τον τραυματισμό μιας γυναίκας και της ανήλικης κόρης της. Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με προφορική μαρτυρία της τραυματισμένης γυναίκας ο θανάσιμα τραυματισμένος είναι ο 15χρονος γιος της.

Στο σημείο της έκρηξης κατέφθασαν έγκαιρα κλιμάκια των αρμόδιων Αρχών ασφαλείας καθώς και εγκληματολογικά συνεργεία. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και ερευνάται εξονυχιστικά.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube