Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 28 Μαρτίου 2010

Οργή Αλβανών για τα ρατσιστικά συνθήματα

Οργή Αλβανών για τα ρατσιστικά συνθήματα

Εκατοντάδες Αλβανοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα διαμαρτυρόμενοι για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από άνδρες των ΟΥΚ κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει το Epirus Gate στην συγκέντρωση συμμετείχαν και δυο βουλευτές. Δείτε το Βίντεο
Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ελληνική σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου.

Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως «Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ.» καθώς και συνθήματα για τους τσάμηδες. Όπως αναφέρουν τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας,όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις.

Συγνώμη του έλληνα πρέσβη
Στο μεταξύ,με ανακοίνωσή του το ίδιο το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως μετά την αντίδραση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ κ. Ιλίρ Μέτα σχετικά με το επεισόδιο όπου μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προσέβαλλαν τους αλβανούς και άλλους γειτονικούς λαούς, ο Έλληνας πρέσβης κ. Νικόλαος Πάζιος γνωστοποίησε στον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών,την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να καταδικάσει το γεγονός και να τιμωρήσει σκληρά τους ενόχους.

Ο πρέσβης κ. Πάζιος εξέφρασε στον κ. Μέτα τη συγγνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης.
http://www.theinsider.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube