Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Μαρτίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Προσπάθεια για ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση ΔΝΤ

Αντ. Σαμαράς: Προσπάθεια για ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση ΔΝΤ

Τη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, μετά από συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών του ΕΛΚ

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται, με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», είπε ο κ. Σαμαράς.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, κατά τη συνάντηση έθιξε δύο πράγματα:
– Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους.
– Και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΝΔ, οι υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης.
«Ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής».
Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε τέλος πως στις 25 Μαρτίου θα βρεθεί ξανά στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube