Weather Icon
Γαλλία , Γενικά θέματα 6 Μαρτίου 2010

Από Γαλλία και Αμερική ζητά στήριξη ο Παπανδρέου

Από Γαλλία και Αμερική ζητά στήριξη ο Παπανδρέου


Συναντάται με Σαρκοζί – Ομπάμα
Από Γαλλία και Αμερική ζητά στήριξη ο πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και έπειτα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική στήριξη που έλαβε χθες από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και την έκδοση των δεκαετούς ομολόγων, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του με τους παγκόσμιους ηγέτες, αναζητώντας «ασπίδα προστασίας» από τους κερδοσκόπους και ευνοϊκότερους όρους δανεισμού από τις διεθνείς αγορές.

Ήδη χθες στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο ανακοινώθηκε η δημιουργία κοινού μετώπου εναντίον των κερδοσκόπων, ενώ στην προσπάθειά του αυτή ο κ. Παπανδρέου ευελπιστεί να έχει στο πλευρό του, τους κυρίους Σαρκοζί και Ομπάμα.

Οπως δήλωσε εξάλλου χθες το βράδυ ο Ελληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, πολύ θετική ήταν η στήριξη των μέτρων που πήρε η Ελλάδα από την Καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ.

Η στήριξη των μέτρων και η κοινή απόφαση να δράσουν οι δύο χώρες κατά της κερδοσκοπίας ήταν τα δύο βασικά στοιχεία τα οποία συνιστούν την πολιτική στήριξη που παρέχει η Γερμανία στην Ελλάδα και την οποία ζητούσε η χώρα.

Υπάρχει ένα τρίτο στοιχείο και αυτό είναι η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε επτά τομείς τις οποίες θα επιληφθεί κοινή επιτροπή που θα συστήσουν οι δύο χώρες.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η συνάντηση χαρακτηρίζει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ανέφερε ότι οι αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση είναι αναγκαίες έστω κι αν πονάνε για να βγει η χώρα από την κρίση. Επίσης, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια , κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η κυρία Μέρκελ, και πρόσθεσε ότι δεν προσπαθούμε να μεταφέρουμε ευθύνες αλλού. Εμείς , τόνισε, είμαστε υπεύθυνοι για τη χώρα μας, για να λύσουμε τα προβλήματά της αλλά χρειαζόμαστε πολιτική και ηθική στήριξη την οποία είχαμε στη Γερμανία.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός σχολιάζοντας , ύστερα από ερώτηση, δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, τόνισε ότι στις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα. Υπήρξαν δημοσιεύματα, πρόσθεσε, τα οποία πλήγωσαν τους Έλληνες, αλλά διευκρίνισε ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γερμανική κυβέρνηση, ούτε με τον ελληνικό λαό.

Σχετικά, εξάλλου, με δημοσίευμα για να πουλήσει η Ελλάδα νησιά προκειμένου να καλύψει το χρέος της, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι από το ξεπούλημα των νησιών. Και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολέμησαν για να είναι σήμερα ελεύθερα τα νησιά.

Τα δημοσιεύματα αυτά του γερμανικού τύπου αποδοκίμασε και η κυρία Μέρκελ, όπως αποδοκίμασε και τις λίγες, ανάλογες, δηλώσεις πολιτικών προσώπων στη Γερμανία.

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον Νικολά Σαρκοζί
Με το βλέμμα στο ευρώ

Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στο ευρώ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ένα 24ωρο πριν τη συνάντησή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να καταρρεύσει μία χώρα που βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ. Εάν δεν υποστηρίζαμε την Ελλάδα, διότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες, δεν θα υπήρχε ανάγκη να φτιάχναμε το ευρώ» τόνισε ο Ν.Σαρκοζί στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που είχε με Γάλλους αγρότες, στο πλαίσιο της Γεωργικής Έκθεσης στο Παρίσι.

Η δήλωση αυτή αποκαλύπτει, κατά κάποιον τρόπο, το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τη συνάντησή του αύριο, Κυριακή, με τον Έλληνα πρωθυπουργό -τη δεύτερη κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων μέσα σε ένα μήνα.

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Παρίσι δύο 24ωρα μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, συνάντηση που κατέληξε σε μία κοινή θέση Αθήνας-Βερολίνου για την αντιμετώπιση των φαινομένων κερδοσκοπίας.
iKypros,ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube