Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 25 Μαρτίου 2010

“Τουρκικά Σχολεία, Τουρκική Γλώσσα, Διπλή Υπηκοότητα”.Θυμίζει κάτι;

“Τουρκικά Σχολεία, Τουρκική Γλώσσα, Διπλή Υπηκοότητα”.Θυμίζει κάτι;

-Μόνο όσοι γνωρίζουν την γερμανική γλώσσα έχουν την ευκαιρία της κοινωνικής ανόδου, τα δε Τουρκικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα αδιέξοδο για τους φοιτητές γιατί για να είναι κάποιος πετυχημένος στη Γερμανία πρέπει να διαθέτει ένα καλό επίπεδο εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας η οποία και είναι απαραίτητη.
-Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από συντηρητικούς πολιτικούς της Γερμανίας οτι μεταχειρίζεται τους Τούρκους στη Γερμανία για δικούς του πολιτικούς σκοπούς, οταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θεωρείται ως ο πρωθυπουργός των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό, είπε: “Πώς μπορώ να πούμε« ΟΧΙ »;

Στην Τουρκία, έχουμε γερμανικά γυμνάσια – γιατί να μην υπάρξουν τουρκικά γυμνάσια στη Γερμανία;
Εργαζόμαστε προς την καθιέρωση ενός γερμανικού πανεπιστημίου στην Τουρκία αυτή τη στιγμή. Για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να υπάρχει τουρκικό πανεπιστήμιο στη Γερμανία; ανέφερε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.Ο Ερντογάν ανέφερε ότι πολλοί από τα περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία είχαν προβλήματα με την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας μπορεί να συμβάλει στην εκμάθηση της. Ο Ερντογάν ζήτησε επίσης και η επαγγελματική εκπαίδευση για τους Τούρκους να γίνεται στην τουρκική γλώσσα αυτό όπως χαρακτηριστικά είπε δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια σημαντική στήριξη για την ένταξη τους.

Γερμανοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις εκκλήσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εισαγωγή τουρκικών σχολείων στη Γερμανία θεωρώντας ότι η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας πρέπει να έχει προτεραιότητα. Μόνο όσοι γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα έχουν την ευκαιρία της κοινωνικής ανόδου, τα δε Τουρκικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα αδιέξοδο για τους φοιτητές γιατί για να είναι κάποιος πετυχημένος στη Γερμανία πρέπει να διαθέτει ένα καλό επίπεδο εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας η οποία και είναι απαραίτητη.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τη Γερμανία να επιτρέψει τη διπλή υπηκοότητα. “Θεωρώ ότι είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν το επιτρέπουν [διπλή υπηκοότητα],” “Ελπίζω ότι η Γερμανία θα το επιτρέψει κάποια μέρα.”

Οι Τούρκοι στη Γερμανία, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών στην χώρα, καταγγέλλουν ότι η γερμανική ρύθμιση που απαγορεύει τη διπλή υπηκοότητα είναι ένα εμπόδιο για την ένταξή τους στη γερμανική κοινωνία. Οι Τούρκοι που κρατούν την τουρκική υπηκοότητα είναι ακόμα η πλειοψηφία στην ισχυρή τουρκική κοινότητα ακόμα και μετά από τις δεκαετίες από την πρώτη άφιξή τους ως εργάτες μετανάστες(δεκαετία του ’60).

Ένα παιδί αλλοδαπών γονέων που γεννήθηκαν στη Γερμανία μπορεί να αποκτήσει την διπλή υπηκοότητα, αν ο ένας γονέας έχει ζήσει στη χώρα μόνιμα για τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Αλλά το παιδί πρέπει να επιλέξει μία από τις δύο εθνικότητες μετά το 23ο έτος της ηλικίας του.

Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από συντηρητικούς πολιτικούς της Γερμανίας οτι μεταχειρίζεται τους Τούρκους στη Γερμανία για δικούς του πολιτικούς σκοπούς, οταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θεωρείται ως ο πρωθυπουργός των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό, είπε: “Πώς μπορώ να πούμε« ΟΧΙ »; Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολίτες της Τουρκίας, και [χάρις την τελευταία αναθεώρηση της νομοθεσίας], θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές του επόμενου έτους. “.Είπε επίσης ότι θα υποστήριζε την γερμανική εθνική ομάδα – η οποία περιλαμβάνει και Τουρκους παίκτες – στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική.
Today’s Zaman,worldbulletin.net,Deutsche Welle

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube