Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 11 Μαρτίου 2010

Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Ανγκέλα Μέρκελ

Η υποστήριξη προς τον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των 9 τελευταίων ετών.

Η υποστήριξη προς τα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ μειώθηκε στο πιο χαμηλό επίπεδο των εννέα τελευταίων ετών, έδειξε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL δείχνει ότι το ποσοστό της συντηρητικής παράταξης έχει μειωθεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται στο 33% ενώ οι εταίροι της, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), έχει πέσει κατά 1 μονάδα και βρίσκονται στο 8%.

Μολονότι ο συνασπισμός βρίσκεται στην εξουσία μόλις τέσσερις μήνες, η υποστήριξη προς το σύνολο των κομμάτων που τον απαρτίζουν έχει πέσει στο 41% και αποτελεί τη χειρότερη επίδοσή του από το Φεβρουάριο του 2001, ανακοίνωσε το Forsa.

Ο συνασπισμός θα αντιμετωπίσει στις 9 Μαΐου την πρώτη εκλογική δοκιμασία αφότου ανέλαβε την κυβέρνηση, με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στο πολυπληθέστερο γερμανικό κρατίδιο, αυτό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube