Γενικά θέματα 16 Μαρτίου 2010

Βγαίνουν από «το ράφι» τα ελικόπτερα του Λιμενικού

Βγαίνουν από «το ράφι» τα ελικόπτερα του Λιμενικού

Την πρώτη τους επιχειρησιακή αποστολή στο Αιγαίο ξεκινούν από σήμερα τα ελικόπτερα τύπου Ντοφέν του Λιμενικού Σώματος, τα οποία ενώ παρελήφθησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ουσιαστικά έμειναν ανεκμετάλλευτα.

Τα έξι ελικόπτερα τα τελευταία δύο χρόνια μεταστάθμευσαν στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, όπου οι άνδρες του Π.Ν. είχαν αναλάβει την εκπαίδευση πιλότων και τεχνικών του Λιμενικού Σώματος.

Με την ανάληψη της νέας κυβέρνησης δόθηκε βαρύτητα στην αξιοποίηση των ελικοπτέρων και επιταχύνθηκε η σχετική διαδικασία.

Το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα Ντοφέν μεταστάθμευσε σήμερα στην Κω με προσωπικό αμιγώς του Λιμενικού Σώματος και ξεκινά περιπολίες για εντοπισμό λαθρομεταναστών εντασσόμενο και αυτό στην επιχείρηση «Ποσειδών» που πραγματοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Επιτήρησης Συνόρων Frontex.
ΝΕΑ

Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός του Λιμενικού
Παρά τις διαφωνίες Κατσέλη, τμήμα του υπάγεται στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη

Του Βασιλη Nεδου

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταλήγει οριστικά το μεγαλύτερο τμήμα του Λιμενικού Σώματος. Στις απογευματινές συσκέψεις που έγιναν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και της κ. Λούκας Κατσέλη, οριστικοποιήθηκε ότι το Λ.Σ. θα υπαχθεί στη δικαιοδοσία του πρώτου, με την απόσπαση κάποιων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα μεταφερθούν και ορισμένες από τις αρμοδιότητες που είχε σε σε ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, μετά την απόφαση απορρόφησης του Λ.Σ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση αρχηγείου του Σώματος, αφήνοντας ουσιαστικά αρρύθμιστα όχι μόνο ζητήματα αστυνόμευσης, αλλά και λειτουργίας του τμήματος εκείνου το οποίο ασχολείται με σημαντικά οικονομικού χαρακτήρα θέματα, όπως η ποντοπόρος ναυτιλία.

Οι δύο υπουργοί είχαν φθάσει σε σύγκρουση μεταξύ τους για το Λιμενικό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρεί ότι το Λιμενικό είναι ενιαίο, συμφωνεί με την απόσπαση υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας, αλλά διαφωνεί με την υπαγωγή τους στην κ. Κατσέλη. Η υπουργός Οικονομίας προτιμούσε την απευθείας υπαγωγή των ασχολούμενων με θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, στην ευθύνη της. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα διευθετεί τα ζητήματα αυτά, περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την κατάργηση της αγροφυλακής, την ενίσχυση της διεύθυνσης εσωτερικού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας κ.ά.
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube