Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 19 Μαρτίου 2010

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη νύχτα τουλάχιστον έξι στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες μετά από το θάνατο ενός Ταϊλανδού εργάτη στο Ισραήλ από εκτόξευση ρουκέτας από το παλαιστινιακό έδαφος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς και αυτόπτες μάρτυρες, δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε μία από τις επιθέσεις που είχε στόχο μία σήραγγα στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. Οι άλλοι στόχοι που επλήγησαν ήταν δύο ανοικτές εκτάσεις στη Χαν Γιούνες και ένα μεταλλουργείο κοντά στην πόλη της Γάζας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν έξι στόχοι, μεταξύ των οποίων ένα εργαστήριο κατασκευής ρουκετών.

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ δήλωσε χθες ότι η χώρα του θα απαντήσει σκληρά στην επίθεση που ρουκέτα που δέχτηκε το Ισραήλ από τη Γάζα, που ήταν την πρώτη μετά από ένα χρόνο.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ισλαμιστική οργάνωση πίσω από την επίθεση με ρουκέτα
Μια οργάνωση σαλαφιστών της Γάζας που πρόσκειται στον τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα, η ‘Ανσαρ αλ Σούνα, ανέλαβε την ευθύνη για την παλαιστινιακή επίθεση σήμερα με ρουκέτα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Ταϊλανδός που εργαζόταν σε κιμπούτζ του νοτίου Ισραήλ.

“Η Ταξιαρχία ‘Ανσαρ αλ Σούνα αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που είχε στόχο την (ισραηλινή πόλη) Ασκελόν, με μια ρουκέτα “Χαϊμπέρ”, σήμερα Πέμπτη στις 11:24″ η ώρα, αναφέρει η οργάνωση στο μήνυμά της.

“Ένας σιωνιστής έποικος σκοτώθηκε. Αυτή η επίθεση ιερού πολέμου είναι η απάντηση στη σιωνιστική επίθεση εναντίον του τεμένους Αλ Ακσα, των αγίων τόπων και του λαού μας στην Ιερουσαλήμ”, επισημαίνει η ισλαμιστική οργάνωση.

Την ίδια ώρα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ‘Αστον καταδίκασε “κάθε μορφή βίας” μετά τη ρίψη της ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας η οποία προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, στη διάρκεια της σύντομης επίσημης επίσκεψής της στη Γάζα.

“Καταδικάζω κάθε μορφή βίας” δήλωσε η ‘Αστον στους δημοσιογράφους. “Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία προς μια ικανοποιητική διευθέτηση” της διένεξης, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet, θύμα της επίθεσης είναι ένας Ταϊλανδός, εργάτης στα θερμοκήπια του κιμπούτζ Νετίβ Χαασάρα. Μέλος της γραμματείας αγροτικού συνεταιρισμού διευκρίνισε ότι η κοινότητά τους απασχολεί ταϊλανδούς εργάτες.

Το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως “σοβαρή κλιμάκωση” και υποσχέθηκε μια απάντηση “επαρκή και ισχυρή”. Ο ισραηλινός στρατός απαντά συστηματικά στις εκτοξεύσεις παλαιστινιακών πυραύλων από τη Γάζα, συνήθως με αεροπορικές επιδρομές μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με απολογισμό του Τσαχάλ, οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες στη Γάζα έχουν εκτοξεύσει περίπου 150 ρουκέτες και 75 βλήματα όλμου κατά του Ισραήλ, από το τέλος της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης “σκληρό μολύβι” κατά του παλαιστινιακού θύλακα τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009.

Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται στα χέρια του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς από τον Ιούνιο του 2007.Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube