Γενικά θέματα 22 Μαρτίου 2010

Στα… όπλα η Θεσσαλονίκη

Στα… όπλα η Θεσσαλονίκη

Ως πολύ σημαντική καταγράφεται η πρωτοβουλία της ΔΕΘ και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να διοργανώσουν στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Οκτώβριο διεθνή έκθεση συστημάτων ασφαλείας.

Ο τομέας της άμυνας και της ασφάλειας και τεράστιας οικονομικής σημασίας είναι και πολύ εξελιγμένος τεχνολογικά, κάτι που τον φέρνει στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων. Διότι μπορεί σε κανέναν να μην αρέσουν οι αγοραπωλησίες οπλικών συστημάτων, αλλά -δυστυχώς- οι πόλεμοι και οι πολεμικές προετοιμασίες αποτελούν ακόμη θεμελιώδεις παράγοντες των διεθνών σχέσεων και τα ποσά που απορροφούν είναι τεράστια. Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είτε είναι νέα είτε υποψήφια μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μεγάλες εξοπλιστικές ανάγκες, όπως, άλλωστε, και για τις χώρες της Αφρικής, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής. Απ’ όλες αυτές τις περιοχές η πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη είναι σχετικά εύκολη.

Για την ιστορία, στην Defendory International, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2008, στην Αθήνα, συμμετείχαν 500 βιομηχανίες από 39 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, ενώ ανάμεσα στους επίσημους επισκέπτες συγκαταλέγονταν υπουργοί και υφυπουργοί από 16 χώρες.
agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube