REAL TIME |

Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 4 Μαρτίου 2010

Στο Δυρράχιο της Αλβανίας το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο

Στο Δυρράχιο της Αλβανίας το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο

Το τουρκικό υποβρύχιο «Ντολουνάι» (Dolunay) αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Δυρραχίου, στην Αλβανία. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Μπογιούν» (Bugun), το εν λόγω υποβρύχιο κέρδισε και τον τίτλο του πρώτου τουρκικού υποβρυχίου στην ιστορία, που επισκέπτεται την Αλβανία.

Η προσέγγισή του στο λιμάνι του Δυρραχίου πραγματοποιήθηκε κάτω από τους συριγμούς των πολεμικών πλοίων της Αλβανίας. Το υποβρύχιο έφτασε στο λιμάνι του Δυρραχίου, λόγω της κοινής ναυτικής άσκησης των δύο Ναυτικών Δυνάμεων Τουρκίας-Αλβανίας.

Η επίσκεψή του θα διαρκέσει δύο ημέρες κι όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιό της η διοίκηση του υποβρυχίου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ναυτικών δυνάμεων της Αλβανίας.Το υποβρύχιο έχει μήκος 52 μέτρα και πλήρωμα 42 άνδρες.

Το υποβρύχιο Dolunay είναι το νεώτερο εκ των U209/1200 του τουρκικού ναυτικού, καθώς καθελκύστηκε στις 22 Ιουλίου 1988. Η κλάση Αtilay (όπως αποκαλούνται τα U209-1200 στον ΤΝ) αποτελείται απο 6 σκάφη, 2 εκ των οποίων προγραμματίζεται να περάσουν από περιορισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Τα τουρκικά -1200 ήρθαν στο προσκήνιο τον περασμένο Απρίλιο (21/4/09) όταν το δεξαμενισμένο S-348 Saldiray υπέστη σημαντικές ζημίες από έκρηξη κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης. Ιδιαίτερη σημασία (υπό το πρίσμα της ολοένα στενότερης αλβανο-τουρκικής συνεργασίας) έχουν οι πληροφορίες που φέρουν τους τούρκους επιτελείς να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης 1-2 εκ των παλαιότερων υ/β της κλάσης (όπως είχαμε αναφέρει απο τις 11/6) σε “μη-κατονομαζόμενη χώρα” αξιωματικοί της οποίας έχουν λάβει κατάλληλη ναυτική εκπαίδευση στην Τουρκία..

www.kathimerini.gr,enkripto.com
*Η Φωτογραφία είναι απο το φιλικό Ιστολόγιο Εν Κρυπτώ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube