Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2010

Καταδρομείς καταθέτουν στο Φάκελο

Καταδρομείς καταθέτουν στο Φάκελο

ΜΕΤΑτις καταθέσεις εφέδρων αξιωματικών και στρατιωτών που υπηρέτησαν σε κρίσιμες μονάδες Πεζικού και Πυροβολικού κατά τις ημέρες του πραξικοπήματος και της εισβολής, η κοινοβουλευτική επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου, συνεχίζει το έργο της με νέες μαρτυρίες καταδρομέων.

Σήμερα θα καταθέσουν στρατιώτες που υπηρέτησαν στην 33η Μοίρα Καταδρομών, οι οποίοι θα περιγράψουν τις στιγμές που έζησαν τις δύσκολες εκείνες μέρες. Έτσι η επιτροπή θα προσθέσει ακόμα ένα κεφάλαιο στις εμπειρίες των μαρτύρων της κυπριακής τραγωδίας.

Με τις νέες αυτές μαρτυρίες ο κύκλος των ατόμων που θα προσέλθουν να καταθέσουν μικραίνει συνεχώς. Ουσιαστικά το έργο της επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου αναμένεται να περατωθεί τον Ιούνιο.

Κάποιοι βασικοί μάρτυρες οι οποίοι υπηρετούσαν στο Β’ Γραφείο του ΓΕΕΦ και στη Γ’ Ανωτέρα και γνωρίζουν πολλά για παρακολουθήσεις και σχεδιασμούς τις ημέρες πριν την καταστροφή, αρνήθηκαν να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής. Έτσι η τελευταία πράξη θα παιχτεί με τις καταθέσεις στρατιωτών των μονάδων καταδρομών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube