Weather Icon

Ανενεργό το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών ελλείψει χρημάτων

Ανενεργό το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών ελλείψει χρημάτων

Ανενεργό παραμένει το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών, λόγω μη απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να παραμένουν, χωρίς τη θέλησή τους, στη χώρα μας.

Πρόκειται κυρίως για νεαρούς Αφγανούς και Ιρακινούς, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις θέλουν να γυρίσουν στη χώρα τους και να εγκατασταθούν στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς, χαρακτηρίζει «παράλογο» το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια ανα και υπάρχουν δεσμευμένα ευρωπαϊκά κονδύλια για τον εθελοντικό επαναπατρισμό μεταναστών, εντούτοις αυτά δεν απορροφώνται, εξαιτίας, όπως επισημαίνει, της ελληνικής γραφειοκρατίας.

«Πρόκειται κυρίως για νέα παιδιά, χωρίς χαρτιά, ενώ ήδη έχουμε καταφέρει να στείλουμε στην Καμπούλ, μέσω Ντουμπάι, 400 Αφγανούς», λέει ο κ.Εσδράς, υπογραμμίζοντας ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είναι ο μοναδικός οργανισμός που έχει τις κατάλληλες υποδομές για να συντονίσει την επιστροφή και επανένταξη των μεταναστών στις χώρες προέλευσης.
in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube