Γενικά θέματα 5 Μαρτίου 2010

«ΧΑΡΑΥΓΗ»: Τυφλωμένοι από εθνικισμό όσοι επικρίνουν τον Ερντογάν!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στα φύλλα των πρωινών εφημερίδων που δημοσίευσαν τη συνομιλία – συνέντευξη δημοσιογράφων τους με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και κάποιοι έσπευσαν να ρίξουν στο πυρ το εξώτερον τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε μια παράλογη επίθεση όσων επέκριναν τις δηλώσεις Ερντογάν στις τρεις κυπριακές εφημερίδες προχώρησε χθες η «Χαραυγή», «βαπτίζοντας» όλους τους επικριτές σαν… εθνικιστές. Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, περιλαμβανόμενης της Κυβέρνησης, του ΑΚΕΛ και του συνεταίρου της Κυβέρνησης ΔΗΚΟ, επέκριναν τον Τούρκο πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του και τον κάλεσαν να αποδείξει έμπρακτα τις προθέσεις του, η «Χαραυγή» κατηγορεί τους πάντες σαν «τυφλωμένους εθνικιστές».

Γράφει σχετικά το κυβερνητικό και ακελικό όργανο σε σχόλιό του, υπό τον τίτλο «Τυφλωμένοι από εθνικισμό»: «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στα φύλλα των πρωινών εφημερίδων που δημοσίευσαν τη συνομιλία-συνέντευξη δημοσιογράφων τους με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και κάποιοι έσπευσαν να ρίξουν στο πυρ το εξώτερον τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να συγκρίνουν τις δηλώσεις του με παλαιότερες, τόσο δικές του, όσο και των άλλων Τούρκων αξιωματούχων. Ούτε καν τους προκάλεσε το ενδιαφέρον κατά πόσον αυτά που λέει ο Ερντογάν τα εννοεί ή κατά πόσον προτίθεται να τα εφαρμόσει. Εκείνο που έπρεπε κατά την άποψή τους να προταχθεί είναι πως οτιδήποτε προέρχεται από την Τουρκία πρέπει να απορριφθεί πάραυτα. Και μετά παραπονούνται πως τους βλέπουμε ως τυφλωμένους από εθνικισμό».


Τυφλωμένοι από εθνικισμό

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στα φύλλα των πρωινών εφημερίδων που δημοσίευσαν τη συνομιλία – συνέντευξη δημοσιογράφων τους με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και κάποιοι έσπευσαν να ρίξουν στο πυρ το εξώτερον τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να συγκρίνουν τις δηλώσεις του με παλαιότερες τόσο δικές του όσο και άλλων Τούρκων αξιωματούχων. Ούτε καν τους προκάλεσε το ενδιαφέρον κατά πόσον αυτά που λέει ο κ. Ερντογάν τα εννοεί ή κατά πόσον προτίθεται να τα εφαρμόσει. Εκείνο που έπρεπε κατά την άποψή τους να προταχθεί είναι πως οτιδήποτε προέρχεται από την Τουρκία πρέπει να απορριφθεί πάραυτα.
Και μετά παραπονιούνται πως τους βλέπουμε ως τυφλωμένους από εθνικισμό…
Τ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube